RU  UA

Дізнатися

Що стало зі співачкою Мариною Круть, яка ледь не стала представницею України на "Євробаченні-2023"

Артистка завершила участь у відборі зі скандалом

У 2023 році Нацвідбір на "Євробачення" закінчився скандалом. Гурт TVORCHI здобув перемогу, а друге місце посіла Марина Круть із зворушливою піснею "Коліскова". Тоді співачка та бандуристка не змогла стримати розчарування з двох причин.

Насамперед Марину обурило, що в пісні TVORCHI "Heart of Steel" використовувався "дабл" - попередньо записана дублююча вокальна партія, яку часто використовують у живих виступах, щоб замаскувати недоліки голосу артиста. За словами Круть, такий прийом порушив правила Нацвідбору для виступів у прямому ефірі.

Читайте також: "У нас тут не тільки народний спів": Юлія Саніна пояснила програш Jerry Heil та Круть у Нацвідборі.

Оргкомітет "Євробачення" в Україні розглянув претензію, але не знайшов у виступі TVORCHI підстав для дискваліфікації. Конфлікт врегулювали, а Марина Круть заявила, що більше не братиме участі у відборах. Згодом в інтерв'ю Аліні Доротюк вона зізналася, що вони з гуртом TVORCHI та "Суспільним" домовилися не коментувати те, що сталося під час конкурсу.

"Я не можу про це говорити. І не хочу бути відповідальною за чужі дії. Звичайно, мені було боляче, я старалася і вкладала всі свої сили, - висловилася вона про свій програш. - Я не образилася. Я просто людина із загостреним почуттям справедливості. Думаю, що все було справедливо, тому що у мене не було стільки потужностей, як у переможців".

Фото: https://www.instagram.com/bandura_krut/

Неприємним став для артистки і той факт, що глядачі обрали не актуальну українську пісню, а сучасну та відірвану від війни.

"Виникло відчуття, що я зі своєю українською піснею не потрібна Україні. Це не так. Але українська пісня тоді не перемогла. Тоді перемогло що? Перемогла сучасність. Далі не хочу коментувати, - сказала вона в подкасті Rakurs Records. - Важко не сприймати [програш] на свій рахунок. Але це конкурс. Тому я і не йду більше на цей конкурс - там про музику для мене більше немає нічого".

Після програшу в другому Нацвідборі (перший був у 2020 році), Марина Круть змінила вектор кар'єри. У програмі Альберта Цукренка "СучЦукрМуз" вона розповіла, що за кордоном "її цінність більша, ніж в Україні".

Читайте також: 4 місяці лежала у лікарні: співачка Марина Круть показала чесні фото наслідків тяжкої травми.

"2023 рік для мене став доленосним. Пройшов рівно рік з моменту Нацвідбору, і це було найкраще, що трапилося зі мною - не виграти. Цей рік змінив фокус у мені, - зізналася артистка. - Не секрет, що я планую більше розвиватися на західний ринок, на європейський. Я такий "продукт на експорт", і мій проект далі інтегруватиметься за кордоном. Це не говорить про те, що український ринок поганий. Просто в Україні так багато голосів, які можуть звучати всередині країни, і трохи менше тих, хто може говорити поза межами України".

Фото: https://www.instagram.com/bandura_krut/

Наразі Марина Круть проводить половину часу за кордоном. Свою місію вона називає "культурним волонтерством": збирає гроші на ЗСУ та займається просвітницькою роботою. Вона вважає, що зараз як ніколи важливо артистам проводити масштабні тури на підтримку України, хоча сама часто виступає і перед українськими військовими.

"Я бачу, що увага до України зменшується. Після 24 лютого всі артисти виїздили за кордон і давали тури на підтримку України. Мені здається, що такі величезні тури треба робити зараз. Було б краще та раціональніше, бо зараз треба кричати про Україну. Щоб розповісти про ситуацію поточну, потрібно бути свідком цих подій. Час для промоції України за кордоном – зараз. І поки Україна ще актуальна, про неї потрібно максимально говорити. Їхати та говорити", - вважає вона.

Читайте також: Коли дивитись Нацвідбір на "Євробачення-2024" і кому пророкують перемогу букмекери.

Співачка-бандуристка дуже втомилася від постійних переїздів, адже фізично це дуже непросто. Також напружений графік заважає 27-річній артистці влаштувати особисте життя.

"Бандура важить 10 кг, хардкейс - 10 кг, валізи - 20 кг, і ще ручна поклажа 10 кг. Я зазвичай 40 кг із собою тягну за океан, - зізналася вона. - Мені б дуже хотілося жити в Україні. Завести собі чоловіка, дитину і пожити стабільно. Але, на жаль, такою є моя місія, яку я собі визначила".

Фото: https://www.instagram.com/bandura_krut/

Зізналася Марина Круть і в тому, що розглядала можливість мобілізації у ЗСУ, але передумала, бо дуже боїться крові.

"Я себе часто запитувала, що я могла б робити. Для жінки на фронті одна з доступних вакансій - бойовий медик. Для мене це зрозуміла схема, але є нюанс: я дуже боюся крові. Я втрачаю свідомість, побачивши кров, - розповіла співачка. - Я зрозуміла, що мені треба їхати за кордон, говорити про Україну і збирати гроші. Але якби зараз мобілізували жінок, до мене підійшли б ТЦК на вулиці, то так - все окей. Я не знаю, скільки триватиме ця війна. Може так трапиться, що я ще мобілізуюсь. Просто я не вмію нічого робити. Але у нас немає професійної армії, ніхто не вміє нічого робити. Потрібно просто вчитися, є курси".

Фото: https://www.instagram.com/bandura_krut/

Цікаві новини для вас:

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Виктор Розовый вышел на связь в соцсетях и рассказал о своем состоянии после тяжелого ранения головы - комик показал фото из больницы

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Когда финал "Евровидения-2024" и под каким номером выступят alyona alyona и Jerry Heil - где смотреть выступление Украины в финале

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитрия Монатика в Киеве остановили представители ТЦК и проверили документы - певец прокомментировал ситуацию - видео