RU  UA

Дізнатися

Українка, яка виграла конкурс "Міс Японія", прокоментувала свою скандальну перемогу

Дівчина не засуджує хейтерів

Переможницею конкурсу краси "Міс Японія-2024" стала модель українського походження Кароліна Шіїно. Її тріумф на заході став причиною расового скандалу, оскільки перемогу українки сприйняли по-різному. Чимало японців заявили, що дівчина "має європейську зовнішність і не має етнічного зв'язку з Японією".

Тим часом сама Кароліна прокоментувала перемогу на заході. Зокрема у коментарі "Радіо Свобода" вона зізналася, що вирішила взяти участь у конкурсі не для того, щоб продемонструвати красу, а щоб показати, яка вона людина. Окрім того, модель зазначила, що "наразі ставлення до японської краси змінюється", і вона рада, що причетна до цього. Також вона додала, що не засуджує хейтерів.

Читайте також: У США обрали "Місіс Світу-2023": хто переміг і як показала себе українка Олена Єлізарова.

Фото: instagram.com/karolina0824

"Я хотіла перевірити, чи сприйматимуть мене як японку. І люди мені сказали, що я не японка, але в мене серце японське. І це великий мій плюс. Це я, - каже Шіїно. - Я була в шоці й дуже рада була. Сльози потекли. Я не могла стриматися".

Кароліна Шіїно до п'яти років мешкала у Тернополі, а пізніше її мама вийшла заміж за японця і переїхала до Японії. З того моменту Кароліна разом з рідними мешкає у місті Нагоя, де змогла повністю зануритися в місцеву культуру та мову.

"Мені було трошки тяжко, тому що вдома українською говорять, а у школі – японською. Я думаю японською, але у мене немає японської крові", - говорила модель.

У минулому році уродженка України отримала японське громадянство. Востаннє вона була на батьківщині у 2018 році, а знову планує сюди приїхати після закінчення повномасштабної війни.

Читайте на тему: Корону "Міс Америка 2024" отримала 22-річна офіцерка повітряних сил США: фото.

Фото: instagram.com/karolina0824

"Пам'ятаю, як ми їли вареники, борщ їли. Як було все смачно, і я погладшала на 10 кг. Так наїлася. Відчуваю, що українська культура – щось моє рідне", - ділилася модель спогадами про поїздку додому.

Світлана, мама 26-річної дівчини, не приховує, що зіштовхнулася з труднощами адаптації до японського ритму життя та менталітету. Вона розповідала що зовнішній вигляд має дуже важливу роль у цій країні, а людям, які не є корінними японцями, важко знайти гарну роботу.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну бабуся Кароліни теж перебралася до Японії. Там вона почала працювати в українській організації, яка займається виготовленням вишиванок, а виручені кошти передає на гуманітарну допомогу Україні.

Фото: instagram.com/karolina0824

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

У Львові розбишаки напали на блогера Ніколаса Карму: у якому стані потерпілий

Блогер Николас Карма рассказал, что во Львове на него напали хулиганы. Карма обратился к стражам порядка

Вражена цілісністю твого внутрішнього спокою: Могилевська відвідала концерт Макса Барських

Макс Барских дал большой концерт в Киеве. Наталья Могилевская побывала на шоу и рассказала о своих эмоциях

Серце моє ніколи не буває вільне: Ірина Білик заінтригувала змінами в особистому житті

Ирина Билык рассказала о своей личной жизни. Сердце певицы занято