RU  UA

Дізнатися

Куди зник Лері Вінн - зірка 90-х заявляв, що Олег Винник "злизав" його образ

На початку 2000-х співак зав'язав із шоу-бізнесом

У 1990-х українська естрада звучала голосами, які на сучасній сцені вже майже не почуєш. Серед них - Лері Вінн, який прославився російськомовними хітами "Ветер" и "Самолет". Блакитноокий блондин був улюбленцем жінок і носив статус "головного романтика", але раптово зник із публічного життя. Розповідаємо, що з ним сталося.

Читайте також: Половина їхньої суті - це Росія: Алан Бадоєв висловився про Софію Ротару, яка мовчить про війну.

Фото: https://www.facebook.com/leriwinn

Лері Вінн (справжнє ім'я – Валерій Дятлов) родом із Дніпра, хоча дитинство та юність провів у Вінниці. Його сходження до популярності почалося у 1990 році, коли він працював у ресторанах, щодня виходив на сцену і співав на замовлення "Ах, какая женщина" по 10-20 разів. Це приносило гарні гроші, але у 90-ті Дятлов намагався заробляти й іншим способом – поїхав до Польщі, продавав з-під прилавка дефіцитні товари та золото. Звідти його депортували, і він повернувся до музики. Спочатку намагався пробитися на естраду в Росії, але повернувся до рідної Вінниці та записав альбом "Ветер с острова дождей". Так Лері Вінн набув слави в Україні та за її межами.

У артиста розпочалася співпраця з іншими зірками естради, і у 1996 році він перебрався до Києва разом зі своїм другом Віктором Павліком, з яким деякий навіть час ділив орендоване житло.

У столиці Лері Вінн був ведучим програми "Шлягер бо Шлягер" (1996-1999), продовжував виступати, записувати нові пісні та кліпи, включаючи популярний "Самолет". Також у 1999 році співак взяв участь у агітації за кандидата в президенти Леоніда Кучму. Разом з Ані Лорак він знявся в кліпі "Голосуй по уму, голосуй за Кучму", який сьогодні часто висміюють у соцмережах. Жарти жартами, але після такої підтримки Лері Він отримав від Кучми звання "Заслуженого артиста України".

Читайте також: Мовчить про війну та публікує відео для дорослих: що стало зі співачкою Євою Бушміною.

На початку 2000-х Лері Вінн випустив ще два альбоми ("Бумажный кораблик" та "Нарисованная любовь"), але незабаром зник зі сцени. Співак зайнявся бізнесом – відкрив івент-агентство з організації корпоративних вечірок. Хоча час від часу він виступав на заходах як запрошена зірка, повертатись на сцену не думав.

"Я надихався повітрям шоу-бізнесу, відійшов і присів на лавочку. Я в івенти занурився з головою. Не впевнений, що готовий до камбеку", - говорив він.

Проте у 2011 році Лері Вінн взяв участь у записі пісні Julia Voice "В новорічну ніч" разом з Арсеном Мірзояном, Тонею Матвієнком, Віктором Павліком, Петром Чорним, Василем Бондарчуком та Ніною Матвієнко.

Цікаво, що одного разу Лері Вінн фактично звинуватив у копіюванні свого образу Олега Винника. У 2020 році в інтерв'ю "ЖВЛ" співак сказав: "Винника злизали повністю з мене, не приховуючи цього. Я спілкувався з людьми, які це робили, а вони сказали: "На що тобі скаржитися? Ти ж все одно нічого не робиш". А нічого страшного, що і костюм, і манера - це я, тільки зразка 1998 року?"

Фото: https://www.facebook.com/leriwinn

Нині Валерій Дятлов, якого за старою звичкою називають Лері Вінном, мешкає у Києві. Йому 61 рік, у нього двоє дорослих дітей – син Артем та дочка Поліна. Артем Дятлов пішов стопами батька і теж займається музикою - він аранжувальник, звукорежисер та автор пісень.

Читайте також: Куди зникла Альона Вінницька, яка на початку повномасштабної війни розповідала про чоловіка у ТРО.

Син Лері Вінна Артем Дятлов також став музикантом Фото: https://www.facebook.com/motumanmusic

Щодо війни в Україні Лері Вінн не відмовчувався. Після початку повномасштабного вторгнення РФ на своїй сторінці у Facebook він записував звернення до знаменитостей-путіністів - представників російського шоу-бізнесу, з якими свого часу тісно співпрацював.

"Що відбувається в Україні, вам не видно, вам зручніше патякати з підворіття. Але тут йде масове винищення мирного населення, бомбардування житлових кварталів, дитячих садків, лікарень. Панове-товариші типу Баскова, Охлобистіна, Костомарова, Валуєва щиро поділяють думку їхнього лідера про те, що російська армія "звільняє Україну" від гніту "наркоманів, нацистів, злочинців". По-перше, не треба звільняти нас, ми і так вільні. Товариші, не треба відсиджуватися і ховатися за нагородами Путіна і спинами ваших 19-річних пацанів. Якщо ви так свято вірите, що російська армія несе мир, беріть в руки зброю, станьте попереду і ведіть їх вперед. Будете їх надихати. Автомати в руки, і в Україну. А ми тут вас зустрінемо з розкритими обіймами. Гостинність забезпечимо по вищому розряду, райдери можете не надсилати, ми й так знаємо, як вас зустрічати", - заявив артист.

Лері Вінну зараз 61 рік Фото: https://www.facebook.com/leriwinn

У соцмережах Лері Вінн час від часу виходить на зв'язок зі своїми друзями та шанувальниками, публікує короткі відео та фотографії. Про особисте життя зірка 1990-х не говорить, хоча 14 лютого 2022 року привітав неназвану кохану зі святом.

Цікаві новини для вас:

Читайте також

Що відомо про Таню Муіньо, яка поставила номер для України на "Євробаченні-2024"

Кто такая Таню Муиньо - постановщица сценического выступления alyona alyona и Jerry Heil на "Евровидении-2024"

Другий півфінал "Євробачення 2024" у Мальме: онлайн-трансляція масштабного шоу

Второй полуфинал Евровидения 2024 9 мая – смотреть онлайн трансляцию конкурса – кто выступает и как голосовать за исполнителей

Дизайнерка показала, який вигляд має кольчуга, через яку alyona alyona впала на "Євробаченні"

alyona alyona упала на одной из репетиций перед Евровидением 2024 из-за кольчуги - автор украшения показала ее фото и процесс создания