RU  UA

Дізнатися

Оксана Линів працює над оперою "Євгеній Онєгін" у Дрездені: чому диригентка погодилася на це

Жінка озвучила свої думки у соцмережах

Українська диригентка Оксана Линів наразі працює над постановкою опери "Євгеній Онєгін", автором якої є російський композитор Чайковський. Вона пояснила, чому погодилася брати у цьому участь.

Відповідне рішення жінка прокоментувала у Facebook. У публікації вона розповіла, що твори російських композиторів, а саме Чайковського, Прокоф'єва, Шостаковича, Рахманінова та інших, "є невід'ємною частиною та стандартним репертуаром симфонічних оркестрів оперних театрів світу", і у майбутньому Линів має надію, що співпраця зі світовими театрами дасть змогу "поступово додавати в їхні репертуари і твори українських митців".

Читайте також: Американська співачка LP вибачилася перед українцями за відео в худі з російським триколором.

Оксана Линів бере участь в постанові опери Чайковського "Євгеній Онєгін"Фото: Semperoper Dresden

"Від початку періоду військового стану на території України припинили виконувати музику Чайковського, Прокофʼєва, Шостаковича, Рахманінова, Стравінського та ін. Та все ж твори цих композиторів належать до обовʼязкового репертуару кожного диригента, чия карʼєра розвивається на інтернаціональному рівні, так як ці твори належать до світової музичної спадщини. Вони є невідʼємною частиною і стандартним репертуаром симфонічних оркестрів та оперних театрів цілого світу, і цей репертуар був сформуваний ще сотні років назад", - йдеться у джерелі.

"На основі успішної співпраці з провідними оркестрами та оперними театрами, українські диригенти можуть поступово впроваджувати виконання поки що мало відомих українських композиторів і додавати ці імена до світової класичної музичної традиції", - також написала українська диригентка.

Опера Чайковського, над якою нараз працює Линів, запланована на 3 липня наступного року, і має відбутися у Саксонській державній опері Дрездена. Її покажуть російською мовою з додаванням німецьких та англійських субтитрів.

Читайте на тему: Скандал із серіалом "Білий лотос": МЗС України звернулося до HBO через співпрацю з актором-путіністом.

Оксана ЛинівФото: facebook

Крім Линів, над оперою також працює український баритон Данило Матвієнко. Чоловік є уродженцем Донецька, він працював у Київському Національному Академічному Театрі Оперети та Київській Національній опері. Матвієнко виконає партію Євгена Онєгіна.

Нагадаємо, Линів є засновницею та художньою керівницею фестивалю LvivMozArt. Вона також створила та є художньою керівницею Молодого симфонічного оркестру України.

У квітні 2022 року українські митці почали критикувати українку. Платформа збереження та поширення традиційної культури "Ковчег Україна" повідомила про скасування співпраці з диригенткою через те, що вона займалася підготовкою опери "Іоланта", створеною Чайковським, також російською мовою. Прем'єра все ж таки відбулась, але без її участі.

Читайте на нашому сайті: В Італії українці зірвали концерт російського піаніста, який їздив виступати в розбомблений Маріуполь.

У лютому цього року Віденський фестиваль відмінив виступ грецького диригента, що має російське громадянство, Теодора Курентзиса, який хотів виконати "Воєнний реквієм" Бенджаміна Бріттена, у тому числі і через критику Линів, яка теж була причетна до участі у фестивалі.

  • У січні актор Лемешко заявив, що його побив директор Дніпровського оперного театру: почитайте, що відомо про цей інцидент.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Виктор Розовый вышел на связь в соцсетях и рассказал о своем состоянии после тяжелого ранения головы - комик показал фото из больницы

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Когда финал "Евровидения-2024" и под каким номером выступят alyona alyona и Jerry Heil - где смотреть выступление Украины в финале

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитрия Монатика в Киеве остановили представители ТЦК и проверили документы - певец прокомментировал ситуацию - видео