RU  UA

Дізнатися

Військо всіх рівняє: Сергій Жадан вирішив мобілізуватися до лав Нацгвардії

Разом з ним до війська приєднається один із музикантів "Жадан і Собаки"

Український письменник, музикант і волонтер Сергій Жадан, який раніше висловлювався про виїзд чоловіків за кордон, заявив про готовність мобілізуватися. Фронтмен гурту "Жадан і Собаки" хоче приєднатися до своєї підшефної бригади Національної Гвардії України "Хартія".

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" повідомила українська журналістка Марія Малевська, посилаючись на слова Жадана. У сюжеті сказано, що про свої наміри музикант заявив під час відвідування бійців з "Хартії", яким привіз чергову партію допомоги.

Читайте також: Ніхто не фронтовик: Фагота з "ТНМК" обурила заява Олега Скрипки щодо мобілізації артистів.

Жадан з бійцями бригади "Хартія" Фото: instagram.com/serhiy_zhadan

"Мені здається, сьогодні немає письменників чи не письменників, музикантів чи не музикантів - є громадяни України, які відчувають відповідальність за свою країну, і є громадяни, які намагаються цієї відповідальності уникнути в той чи інший спосіб. Військо, в принципі, всіх рівняє. Бо наше військо є доволі точним зліпком українського суспільства", - сказав письменник.

За словами журналістки, про своє рішення стати до лав бригади "Хартія" Жадан заявив їй за кадром. Разом з ним до війська також приєднається один з музикантів "Жадан і Собаки". Хто саме вирішив поповнити лави НГУ – не уточнюється.

"Стоячи тут, у Серебрянських лісах, письменник зізнається мені: невдовзі в бригаді буде ще одне поповнення. Жадан та один із його музикантів також ідуть до лав війська", - сказала Малевська.

Сергій Жадан Фото: instagram.com/serhiy_zhadan

Сам письменник поки не прокоментував свого наміру приєднатися до Національної Гвардії України.

Добровольчий підрозділ "Хартія" виник на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. До нього входять як професійні військові, так і цивільні, здебільшого з Харківщини. Назву бригади вигадав Сергій Жадан, який з моменту заснування опікується батальйоном. Також музикант разом зі своїм колективом "Жадан і Собаки" присвятив бійцям потужний гімн.

Із самого початку великої війни воїни "Хартії" обороняли Харків та область. Вони були одними з перших, хто вийшов на кордон із ворогом під час контрнаступу ЗСУ. Згодом бійці стали 13-ю бригадою НГУ у складі Гвардії наступу і продовжують обороняти країну у найгарячіших точках фронту.

Раніше колишній побратим Віталія Козловського розповів про службу артиста.

Цікаві новини для вас:

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Виктор Розовый вышел на связь в соцсетях и рассказал о своем состоянии после тяжелого ранения головы - комик показал фото из больницы

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Когда финал "Евровидения-2024" и под каким номером выступят alyona alyona и Jerry Heil - где смотреть выступление Украины в финале

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитрия Монатика в Киеве остановили представители ТЦК и проверили документы - певец прокомментировал ситуацию - видео