Український ресторатор Євген Клопотенко, який нещодавно брав участь у відкритті унікального ресторану "Галичина", запевнив, що оселедець, залитий молоком, цілком можна їсти. На шокуючий ролик миттєво відреагували підписники.
На сторінці в Instagram Євген Клопотенко намагався розвінчати популярний міф про те, що солона риба і молоко - це продукти, які не можна поєднувати.
Цей дует небезпечний чи ні?
"Досить вірити в міфи. Якщо ви поїдете в нордичні країни, то там оселедець з молоком - це їхня традиційна прекрасна страва. Повірте, вам нічого абсолютно не буде", - висловився Євген.
Читайте також: "Російської кухні не існує": Клопотенко жорстко пройшовся по спробах Москви привласнити борщ.
Клопотенко не став уточнювати, чи сподобалось йому таке нестандартне поєднання смаків.
Підписники по-різному відреагували на експеримент кухаря. Одні знавці навіть радили добре вимочити солену рибу в молоці, а дехто навіть пригадав, як у дитинстві їв копчену скумбрію, запиваючи її молоком, і це закінчилось недобре.
Додамо, що експерти не радять їсти рибу з молоком. За словами фахівців, таке поєднання може викликати проблеми з травленням, а саме важкість у шлунку, метеоризм і діарею. Словом, дисбаланс в організмі гарантовано. Деякі джерела також вказують на те, що молоко має охолоджувальні властивості, а риба навпаки - зігрівальні, що може викликати непередбачувані реакції організму.
Проте варто пам'ятати, що в багатьох кухнях світу риба та молоко - це делікатес. Наприклад, кремовий рибний суп або ніжна риба, запечена в молочному соусі, або рибний карі з кокосовим молоком. Такі страви є смачними та безпечними, якщо приготовлені з якісних інгредієнтів.
Раніше ми писали, що Леся Нікітюк похизувалася урожаєм томатів та показала, що з ними робить. Жінка показала добротний урожай помідорів, а також показала, як робить томатний сік, який закриває на зиму в банки.