Літо - саме час використовувати свіжі ягоди та фрукти у всіляких смачних десертах. Наприклад, пирогах. Це пора, коли на деревах зріють абрикоси, а це один з найсмачніших наповнювачів для випічки. Сьогодні ми розповімо вам, як поєднати ці інгредієнти і за годину з гаком приготувати запашний пиріг з абрикосами.
Незважаючи на те, що цей один з найбільш смачних видів пирога, готується він досить просто і швидко - на швидку руку як кажуть. Нам знадобиться лише замісити тісто, додати пару інгредієнтів, самі абрикоси та випекти. Пиріг з абрикосами неодмінно порадує вас і ваших гостей за чашкою чаю. А тепер давайте вивчимо цей простий рецепт.
Перш за все на необхідно відібрати всі інгредієнти. При цьому будьте впевнені, вони настільки ж прості як і процес приготування. Дістати їх можна в будь-якому магазині. Отже, нам знадобляться:
- Абрикос (700 г)
- Яйце куряче (4 шт)
- Борошно (2 склянки)
- Цукор (1,5 склянки)
- Цукор ванільний (1 ч. ложка)
- Сіль (щіпка)
- Розпушувач тіста (1 ч. ложка)
- Маргарин (для змащування форми)
Сам же процес приготування нашого пирога з абрикосами буде складатися з 7 послідовних кроків. І до речі, озбройтеся міксером.
Крок 1: У велику та зручну для замішування тіста ємність розбиваємо курячі яйця (можна взяти 5 штук, якщо вони невеликі). Додаємо до них частину борошна та цукру і почнемо збивати міксером до появи піни. Поступово додаємо борошно, що залишилося, і цукор. В цілому ж збиваємо 10-15 хвилин до отримання однорідної маси.
Крок 2: Додаємо до тіста ванільний цукор, сіль, розпушувач і продовжуємо збивати ще кілька хвилин. В цей час варто пробувати тісто на смак, цукор і борошно повинні повністю розчинитися.
Крок 3: Готуємо начинку майбутнього пирога. Миємо абрикоси, прибираємо кісточки, корінці, ріжемо на дрібні часточки (слайси). Якщо ви знайшли молодий і свіжий абрикос, шкірку можна не видаляти.
Крок 4: Підготуємо форму для випікання. Скористатися можна скляним або керамічним посудом для випікання. Перед тим як укладати до нього наше тісто і начинку, стінки та дно посудини необхідно ретельно змастити маргарином. Так ми уникнемо прилипання і пригорання тіста.
Крок 5: Рівномірно вливаємо в посудину половину тіста. Вирівнюємо його (тісто має закрити собою дно і куточки посудини). А далі акуратно викладаємо наверх абрикос.
Крок 6: Прогріваємо духовку на температурі 160-170 градусів. Розміщуємо туди посудину і печемо на тій же температурі 60-80 хвилин. За цей час поверхня пирога стане рум'яною, можливо, навіть візьметься тонкою скоринкою.
Крок 7: Дістаємо пиріг і даємо йому охолонути. На цьому етапі ваш пиріг з абрикосами готовий і його можна прикрасити улюбленим компонентом: це може бути цукрова пудра, рідкий шоколад, горіхи або навіть цілі шматочки фруктів. Смачного!
А як бонус пропонуємо вам ще кілька простих відеорецептів з приготування пирогів у домашніх умовах.
- Читайте також на The Lime, як приготувати ніжний сирно-полуничний торт без випічки. З цим рецептом впорається навіть кулінар-початківець.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.