До осені залишаються лічені дні, і якщо ви ще не встигли зайнятися консервацією на зиму, зараз саме час. Як правило, на холодні сезони закривають різні овочеві салати, огірки та малосольні помідори, готують домашнє вино. Сьогодні в якості заготовки ми розглянемо смачний вітамінний салат - кубанський.
До складу цього легкого салату на зиму входять капуста, помідори, солодкий перець та прянощі. Виділяється він і тим, що дуже простий у приготуванні, а взимку подарує вам смак та запах свіжих овочів. Давай же вивчимо його рецепт.
Для приготування цього салату на зиму нам знадобляться прості інгредієнти, які можна без проблем відшукати в будь-якому супермаркеті.
- Помідори (2 кг)
- Капуста (1,5 кг)
- Болгарський перець (700-800 г)
- Цибуля (500-600 г)
- Паприка мелена (0,5 ч. Ложки)
- Перець чорний (15-20 горошин)
- Сіль (100 г)
- Масло рослинне (300 г)
- Оцет 9% (150 г)
Рецепт приготування салату на зиму включає в себе всього три послідовні кроки
Миємо всі овочі, чистимо та нарізаємо наступним чином: помідори та перець - шматочками, цибулю - півкільцями, а капусту варто нашаткувати соломкою. Після цього капусту окремо від інших овочів ретельно змішуємо з сіллю.
Далі змішуємо всі овочі в каструлі, додаємо до них масло, спеції та сіль. Ставимо каструлю на вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння. Лише потім вже додаємо оцет.
Гарячі овочі перекладаємо у стерилізовані банки та закочуємо. Банки перевертаємо на кришки і так даємо їм охолонути.
От і все. На цьому наш салат на зиму кубанський готовий. Зберігати його варто в прохолодному темному місці, куди не будуть діставати промені сонця. Закуска буде особливо смачною до картоплі та м'ясних страв. Як бонус дивіться також корисне відео з рецептами салатів на зиму.
- Читайте також на The Lime, як приготувати на зиму аджику з помідорів. Часом правильно приготована аджика може замінити вам хороший соус до м'яса, стати відмінною добавкою до страв з картоплі або рису.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.