Лайм

Салат кубанський на зиму: простий рецепт заготовки з овочами

Взимку закуска подарує вам смак та запах свіжих овочів

До осені залишаються лічені дні, і якщо ви ще не встигли зайнятися консервацією на зиму, зараз саме час. Як правило, на холодні сезони закривають різні овочеві салати, огірки та малосольні помідори, готують домашнє вино. Сьогодні в якості заготовки ми розглянемо смачний вітамінний салат - кубанський.

До складу цього легкого салату на зиму входять капуста, помідори, солодкий перець та прянощі. Виділяється він і тим, що дуже простий у приготуванні, а взимку подарує вам смак та запах свіжих овочів. Давай же вивчимо його рецепт.

Для приготування цього салату на зиму нам знадобляться прості інгредієнти, які можна без проблем відшукати в будь-якому супермаркеті.

  • Помідори (2 кг)
  • Капуста (1,5 кг)
  • Болгарський перець (700-800 г)
  • Цибуля (500-600 г)
  • Паприка мелена (0,5 ч. Ложки)
  • Перець чорний (15-20 горошин)
  • Сіль (100 г)
  • Масло рослинне (300 г)
  • Оцет 9% (150 г)

Рецепт приготування салату на зиму включає в себе всього три послідовні кроки

Миємо всі овочі, чистимо та нарізаємо наступним чином: помідори та перець - шматочками, цибулю - півкільцями, а капусту варто нашаткувати соломкою. Після цього капусту окремо від інших овочів ретельно змішуємо з сіллю.

Далі змішуємо всі овочі в каструлі, додаємо до них масло, спеції та сіль. Ставимо каструлю на вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння. Лише потім вже додаємо оцет.

Гарячі овочі перекладаємо у стерилізовані банки та закочуємо. Банки перевертаємо на кришки і так даємо їм охолонути.

От і все. На цьому наш салат на зиму кубанський готовий. Зберігати його варто в прохолодному темному місці, куди не будуть діставати промені сонця. Закуска буде особливо смачною до картоплі та м'ясних страв. Як бонус дивіться також корисне відео з рецептами салатів на зиму.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

У них чудове почуття стилю: які знаки Зодіаку вміють красиво одягатися

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які красиво одягаються і завжди мають стильний вигляд - Терези, Леви, Близнюки, Тельці

Як приготувати "ліниву" паску на Великдень-2024: швидкий рецепт, який вийде у всіх

Як у домашніх умовах приготувати швидку паску з бездріжджового тіста, щоб урізноманітнити святкове меню своєї родини на Великдень 

Натуральне добриво з дріжджів: як їх розводити і використовувати на городі

Розчином дріжджів у квітні і травні можна підгодувати цибулю, часник, редис та інші рослини - як його приготувати, в чому користь