Існує думка, що приготувати торт вдома вкрай важко. Однак в світі кулінарії є десятки рецептів, які переконають вас у протилежному. Вони дозволять вам зробити десерт менш ніж за годину, при цьому він нічим не поступатиметься іншим. Один з таких тортів - класичний Медовик.
Незважаючи на всю простоту рецепта, торт відрізняється м'якістю і отримує насичений медовий смак. Так званий лінивий Медовик готується всього за півгодини. Давайте-но подивимося як саме.
Для приготування торта Медовика нам знадобляться наступні інгредієнти:
- Яйця (2 шт)
- Цукор (3 ст. ложки)
- Мед (3 ст. ложки)
- Сода (1 ч. ложка)
- Борошно (2 склянки)
- Сметана 24% (600 г)
- Цукрова пудра (0,5 склянки)
Зібравши все необхідне для торта, приступимо до його приготування. Згідно з рецептом, нам належить виконати всього кілька кроків.
Крок 1: Виберемо будь-яку зручну посудину і змішаємо в ній міксером яйця, цукор та мед до отримання однорідної маси.
Крок 2: Додаємо до неї просіяне борошно і збиваємо міксером ще близько 5-7 хвилин до повного розчинення борошна та кристалів цукру. На цьому наше тісто готове.
Крок 3: Покриваємо форму для випікання пергаментом і вливаємо до неї тісто. Ставимо в піч на 20 хвилин, печемо при температурі 180 градусів.
Крок 4: Поки печеться сам торт, ми приготуємо крем. Для цього збиваємо цукрову пудру зі сметаною.
Крок 5: Виймаємо торт з печі, даємо йому трохи охолонути і розрізаємо на три частини для отримання окремих шарів.
Крок 6: Ретельно промазуємо кожен шар кремом та з'єднуємо їх один за іншим.
Ну от і все. На цьому наш торт Медовик готовий. Йому варто дати розм'якнути, для цього просто залиште його на 2-3 години. Для різноманітності десерт завжди можна прикрасити горіхами, родзинками, фруктами, шоколадом та іншими улюбленими добавками. Як бонус дивіться також корисне відео з рецептом торта.
- Читайте також на The Lime, як приготувати ніжний сирно-полуничний торт без випічки. З цим рецептом впорається навіть кулінар початківець.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.