Лайм

Квашені зелені помідори на зиму: перевірений рецепт сезонної закуски

Для приготування корисної закуски потрібно три дні

Помідори - один з найпопулярніших овочів у наших широтах. Всі знають, що їх можна як вживати просто так, так і додавати в салати, супи, гарніри та інші страви. У цьому матеріалі ми розповімо, як приготувати з помідорів смачну і корисну закуску.

До речі, цей овоч не тільки смачний, але і надзвичайно корисний. Завдяки високому вмісту заліза помідори допомагають при серцево-судинних захворюваннях і недокрів'ї. Речовини, які містяться в томатах, нормалізують обмін речовин, стимулюють роботу нирок і кишечника, знижують тиск і рівень холестерину в крові.

Для приготування квашених зелених помідорів вам знадобляться наступні продукти: помідори зелені (1 кг), морква (80 г), болгарський перець (200 г), перець гострий стручковий (20 г), часник (20 г), кріп (20 г), петрушка (20 г), лавровий лист (3 шт), вода (1 л), сіль (40 г), цукор (10 г).

Крок 1: Потрібно помити і почистити моркву, подрібнити її в блендері.

Крок 2: Болгарський і гострий перець очистити від насіння і помити. Подрібнити їх разом так само, як моркву.

Крок 3: Часник очистити від лушпиння і пропустити через спеціальний прес або дрібно нарізати.

Крок 4: Кріп і петрушку помити і дрібно нарізати.

Крок 5: Зелені помідори ретельно вимити, на кожному з них зробити надріз хрест на хрест. Важливо, щоб помідори були досить пружними і не розвалювалися.

Крок 6: Змішати моркву, перець і часник і начинити цією сумішшю помідори. Діяти потрібно акуратно, щоб не пошкодити помідори.

Крок 7: Викласти помідори у велику каструлю, покласти туди ж лавровий лист.

Крок 8: В окремий посуд налити гарячу воду, додати в неї сіль і цукор і перемішати до розчинення. Після чого залити цією рідиною помідори в каструлі.

Крок 9: Накрити каструлю кришкою по діаметру менше, щоб вона могла опуститися до помідорів. Встановлюємо на кришку гніт (невеликий груз), залишаємо все в такому положенні на три дні.

Крок 10: Через три дні акуратно дістаємо помідори, перекладаємо їх в банки і заливаємо розсолом, в якому вони перебували до цього. Закривати банки слід капроновими кришками, а зберігати краще в темному і прохолодному місці.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати класичну українську паску на дріжджах: найвдаліший рецепт

Як у домашніх умовах приготувати українську паску на дріжджовому тісті, а також як прикрасити її глазур'ю на яєчних білках  

Душа компанії: які знаки Зодіаку найбільш веселі та енергійні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є життєрадісними та активними - у списку опинилися Близнюки, Леви, Стрільці, Водолії

Як підготувати розсаду до пересадки у відкритий ґрунт: правила, яких варто дотримуватися

Як правильно підготувати місце на грядках перед висадкою розсади, а також коли пересаджувати теплолюбні та морозостійкі рослини