img

Новини

28 липня

23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
img Політика
22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
img Політика
22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
img Політика
22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
img Політика
21:09 РФ закриє 20 пунктів пропуску на кордоні з Україною з 1 серпня
20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
img Політика
20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
До всіх новин
Квашені зелені помідори в банках - простий рецепт на зиму
Для приготування корисної закуски потрібно три дні

Квашені зелені помідори на зиму: перевірений рецепт сезонної закуски

Четвер, 26 вересня 2019, 14:15

Фото: pixabay.com

Помідори - один з найпопулярніших овочів у наших широтах. Всі знають, що їх можна як вживати просто так, так і додавати в салати, супи, гарніри та інші страви. У цьому матеріалі ми розповімо, як приготувати з помідорів смачну і корисну закуску.

До речі, цей овоч не тільки смачний, але і надзвичайно корисний. Завдяки високому вмісту заліза помідори допомагають при серцево-судинних захворюваннях і недокрів'ї. Речовини, які містяться в томатах, нормалізують обмін речовин, стимулюють роботу нирок і кишечника, знижують тиск і рівень холестерину в крові.

Для приготування квашених зелених помідорів вам знадобляться наступні продукти: помідори зелені (1 кг), морква (80 г), болгарський перець (200 г), перець гострий стручковий (20 г), часник (20 г), кріп (20 г), петрушка (20 г), лавровий лист (3 шт), вода (1 л), сіль (40 г), цукор (10 г).

Крок 1: Потрібно помити і почистити моркву, подрібнити її в блендері.

Крок 2: Болгарський і гострий перець очистити від насіння і помити. Подрібнити їх разом так само, як моркву.

Крок 3: Часник очистити від лушпиння і пропустити через спеціальний прес або дрібно нарізати.

Крок 4: Кріп і петрушку помити і дрібно нарізати.

Крок 5: Зелені помідори ретельно вимити, на кожному з них зробити надріз хрест на хрест. Важливо, щоб помідори були досить пружними і не розвалювалися.

Крок 6: Змішати моркву, перець і часник і начинити цією сумішшю помідори. Діяти потрібно акуратно, щоб не пошкодити помідори.

Крок 7: Викласти помідори у велику каструлю, покласти туди ж лавровий лист.

Крок 8: В окремий посуд налити гарячу воду, додати в неї сіль і цукор і перемішати до розчинення. Після чого залити цією рідиною помідори в каструлі.

Крок 9: Накрити каструлю кришкою по діаметру менше, щоб вона могла опуститися до помідорів. Встановлюємо на кришку гніт (невеликий груз), залишаємо все в такому положенні на три дні.

Крок 10: Через три дні акуратно дістаємо помідори, перекладаємо їх в банки і заливаємо розсолом, в якому вони перебували до цього. Закривати банки слід капроновими кришками, а зберігати краще в темному і прохолодному місці.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

img img
•••
Квашені зелені помідори в банках - простий рецепт на зиму
img

Новини

28 липня

23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
img Політика
22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
img Політика
22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
img Політика
22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
img Політика
21:09 РФ закриє 20 пунктів пропуску на кордоні з Україною з 1 серпня
20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
img Політика
20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
До всіх новин
Квашені зелені помідори в банках - простий рецепт на зиму
Для приготування корисної закуски потрібно три дні

Квашені зелені помідори на зиму: перевірений рецепт сезонної закуски

Четвер, 26 вересня 2019, 14:15

Фото: pixabay.com

Помідори - один з найпопулярніших овочів у наших широтах. Всі знають, що їх можна як вживати просто так, так і додавати в салати, супи, гарніри та інші страви. У цьому матеріалі ми розповімо, як приготувати з помідорів смачну і корисну закуску.

До речі, цей овоч не тільки смачний, але і надзвичайно корисний. Завдяки високому вмісту заліза помідори допомагають при серцево-судинних захворюваннях і недокрів'ї. Речовини, які містяться в томатах, нормалізують обмін речовин, стимулюють роботу нирок і кишечника, знижують тиск і рівень холестерину в крові.

Для приготування квашених зелених помідорів вам знадобляться наступні продукти: помідори зелені (1 кг), морква (80 г), болгарський перець (200 г), перець гострий стручковий (20 г), часник (20 г), кріп (20 г), петрушка (20 г), лавровий лист (3 шт), вода (1 л), сіль (40 г), цукор (10 г).

Крок 1: Потрібно помити і почистити моркву, подрібнити її в блендері.

Крок 2: Болгарський і гострий перець очистити від насіння і помити. Подрібнити їх разом так само, як моркву.

Крок 3: Часник очистити від лушпиння і пропустити через спеціальний прес або дрібно нарізати.

Крок 4: Кріп і петрушку помити і дрібно нарізати.

Крок 5: Зелені помідори ретельно вимити, на кожному з них зробити надріз хрест на хрест. Важливо, щоб помідори були досить пружними і не розвалювалися.

Крок 6: Змішати моркву, перець і часник і начинити цією сумішшю помідори. Діяти потрібно акуратно, щоб не пошкодити помідори.

Крок 7: Викласти помідори у велику каструлю, покласти туди ж лавровий лист.

Крок 8: В окремий посуд налити гарячу воду, додати в неї сіль і цукор і перемішати до розчинення. Після чого залити цією рідиною помідори в каструлі.

Крок 9: Накрити каструлю кришкою по діаметру менше, щоб вона могла опуститися до помідорів. Встановлюємо на кришку гніт (невеликий груз), залишаємо все в такому положенні на три дні.

Крок 10: Через три дні акуратно дістаємо помідори, перекладаємо їх в банки і заливаємо розсолом, в якому вони перебували до цього. Закривати банки слід капроновими кришками, а зберігати краще в темному і прохолодному місці.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

img img
•••