Лайм

Ватикан презентував перші смарт-чотки: перехрестись і активуй

За допомогою нової розробки у Ватикані сподіваються залучити до церкви молодь

Всесвітня мережа молитви Папи Римського у Ватикані презентувала перші електронні смарт-чотки eRosary, які виконують функції smart-годинника та звичайних молитовних чоток.

Аксесуар можна синхронізувати з мобільним додатком Ватикану Click to Pray ("Клікай і молися"). Сам браслет складається з десяти намистин та хреста з чіпом, який збирає дані про його власника. Активувати Click to Pray можна просто перехрестившись. Так власник чоток відкриває доступ до аудіогіду, ексклюзивних зображеннь та персоналізованого контенту у додатку.

Вартість унікального аксесуара - $110 (2,7 тис. грн). Як пише Vatican News, за допомогою нової розробки там сподіваються залучити до церкви молодь.

Сам же браслет розробила компанія Acer. Раніше вона вже виробляла схожі чотки, але для буддистів - їх призначення полягало в підрахунку мантр під час молитви.

  • Раніше в США в продаж надійшли "кросівки Ісуса" зі святою водою в підошві. Їх ціна вразить вас більше дизайну.
  • Картину стріт-арт художника Бенксі, особа якого досі фактично не встановлена, продали на лондонському аукціоні Sotheby's за рекордні 9,9 млн фунтів стерлінгів ($12,2 млн). Нею автор висміяв британський парламент.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Блогерка показала, як приготувати заварну сирну паску з курагою і шафраном: яскравий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати сирну паску з куркумою на заварному тісті, щоб урізноманітнити своє звичне меню на Великдень  

Шкіряні штани - модне придбання цієї весни: з чим їх поєднує Даша Квіткова

Українська блогерка Даша Квіткова показала з чим носити шкіряні штани навесні 2024 року - фото стильних образів

Важливо не посадити раніше: коли сіяти кабачки, щоб вони зійшли і гарно вродили

Як вибрати оптимальне місце на грядці для посадки кабачків, коли їх можна сіяти у відкритий ґрунт, а також як часто поливати