Лайм

Художник заробив 240 тисяч доларів за пару бананів, приклеєних до стіни: фото

Подумати тільки, скільки творів мистецтва ми з'їдаємо за своє життя

Колекціонери мистецтва викладають великі гроші, щоб отримати цінну інсталяцію італійського художника Мауріціо Каттелана, яка розміщена в галереї Art Basel. Його твір представляє собою банан, приклеєний до стіни клейкою стрічкою, пише Vulture.

Мауріціо Каттелан отримав світову популярність завдяки унітазу з 18-каратного золота, який сьогодні встановлений в Музеї Гуггенхейма в Більбао (Іспанія). У 2018 році на честь 50-річчя журналу New York Magazine він створив плакат, на якому був зображений звичайний банан, приклеєний до стіни червоною ізоляційною стрічкою. Робота користувалася популярністю, і рік по тому він представив публіці її тривимірну версію.

"Я намагався уявити щось, що символізує мою любов до Нью-Йорку, і це було важко, - сказав він. - Я подумав, що якимось чином банани можна знайти на кожному розі. Напевно баклажани, скажімо, не були б такими ефективними. Що стосується клейкої стрічки, то в моїй квартирі вона скріплює труби. Я завжди кажу, що був би більш стурбований, якби у мене скінчилася ця стрічка, ніж туалетний папір".

Два банана Каттелана вже продані неназваним колекціонерам за 240 тисяч доларів. Після продажу другого твору художник вирішили підняти ціну до 150 тисяч доларів. Банани художник купує в місцевому супермаркеті, і зізнається, що на відміну від золотого унітазу, його нова робота не несе ніяких збитків.

  • Кім Кардашьян показала дивний різдвяний декор. Прикраси в її будинку зроблені за індивідуальним замовленням, і вони дійсно відрізняються від всього, що нам доводилося бачити.
  • Аккаунт в Instagram збирає найгірший домашній інтер'єр, і ця колекція - вишка креативу. Якщо вам потрібні погані ідеї для декору - вам сюди.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

В них важко не закохатися: з якими знаками Зодіаку буде найкраще перше побачення

Які знаки Зодіаку зроблять перше побачення незабутнім - Стрільці, Овни, Близнюки

Блогерка показала, як приготувати заварну сирну паску з курагою і шафраном: яскравий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати сирну паску з куркумою на заварному тісті, щоб урізноманітнити своє звичне меню на Великдень  

Шкіряні штани - модне придбання цієї весни: з чим їх поєднує Даша Квіткова

Українська блогерка Даша Квіткова показала з чим носити шкіряні штани навесні 2024 року - фото стильних образів