Лайм

Як приготувати відмінне фуа-гра вдома: покроковий рецепт і поради

Як зробити знаменитий делікатес своїми руками

Хочете по-справжньому здивувати своїх гостей в новорічну ніч? Ми пропонуємо вам прикрасити святковий стіл справжнім делікатесом. Як приготувати знаменитий паштет "фуа-гра", витративши мінімум часу і не купуючи імпортні продукти - читайте в цьому матеріалі.

Фуа-гра - легендарне блюдо французької кухні. Це паштет з гусячої або качиної печінки, який вважається делікатесом в усьому світі. Мало хто знає, що зробити це частування можуть не тільки французькі майстри кулінарії, а й будь-яка господиня. Потрібно тільки знати кілька хитрощів.

Отже, для приготування простого паштету а-ля фуа-гра вам знадобляться наступні інгредієнти: куряча печінка (400 г), вершкове масло (200 г), яйця (2 шт.), цибуля (2 шт.), біле сухе вино (100 мл), часник (2 зубчики), мелений мускатний горіх (щіпка), чебрець (1 гілочка), рослинне масло (для смаження), сіль і перець (за смаком).

Крок 1: Курячу печінку потрібно промити, почистити і опустити в воду з льодом на кілька годин.

Крок 2: Лук треба нарізати кубиками й обсмажити на невеликому вогні до золотистого кольору.

Крок 3: Потім слід додати на сковороду листя чебрецю, нарізаний часник і вино. Ретельно перемішати всі інгредієнти. Через пару хвилин посоліть і поперчіть блюдо за смаком і зніміть сковороду з вогню.

Крок 4: Печінку перекладіть в друшляк і промийте окропом. Коли вся вода стече, перекладіть печінку в блендер.

Крок 5: З'єднайте всі продукти і за допомогою блендера подрібніть їх в однорідну кашку. Не переживайте, якщо майбутній паштет здасться вам рідким.

Крок 6: Перекладіть паштет в чисті банки з закруткою, поставте їх в каструлю з гарячою водою. Рівень води повинен бути не вище закрутки.

Крок 7: Розігрійте духовку до 100 градусів і відправте туди каструлю з банками на 90 хвилин. Після цього дайте банкам гарненько охолонути, закрийте їх кришками і поставте в холодильник мінімум на 2 години.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні