Лайм

Як не захворіти взимку: найкорисніші продукти від застуди та грипу

Що їсти і пити взимку, щоб не хворіти

Взимку багато хто починає чхати, кашляти, боротися з постійною нежиттю і терпіти інші неприємні наслідки переохолодження. Також в цей період всюди гуляють різні віруси. Тому важливо знати, як убезпечити себе від хвороб. Ми вже з'ясували, які продукти допоможуть зберегти міцне здоров'я. І готові поділитися нашим списком з вами.

Отже, почнемо з цитрусових. Всі ми з дитинства знаємо, що при застуді потрібно пити чай з лимоном і їсти апельсини. Це обумовлено тим, що в цитрусових міститься велика кількість вітаміну С, який зміцнює імунітет і допомагає боротися з різними вірусами.

Але є й безліч інших продуктів, які багаті вітаміном С. Наприклад, сира капуста, морква, авокадо, помідори, солодкий перець, хурма, ківі, гарбуз.

Також дуже корисний мед. Але важливо пам'ятати, що вживати його потрібно тільки в теплому вигляді. Як тільки мед потрапляє в окріп (як часто буває при приготуванні чаю), він одразу ж втрачає всі свої корисні властивості.

Варто звернути увагу на імбир. Його можна як додавати в різні страви, так і пити з ним чай або заварювати з нього окремі напої. Тільки врахуйте, що потрібно акуратно розраховувати кількість імбиру, адже він може бути досить гострим.

Курячий бульйон відмінно бореться з простудними захворюваннями. У ньому міститься безліч анінокіслот, також він допомагає піднімає антиінфекційні функції білих тілець в крові, сприяє відкашлюванню мокротиння і добре живить організм. Звичайно ж, мова йде тільки про натуральний бульйон. Порошкові замінники ніякої користі не несуть.

Взимку обов'язково потрібно пити натуральні чаї. Різні трави, від ромашки до всяких квітковий сумішей, сприятливо впливають на травлення, імунітет і нервову систему.

Також важливо пити багато звичайної чистої води. Якщо ваше тіло буде недостатньо зволожене зсередини, воно буде сильніше піддаватися різним захворюванням.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle
Теги:

Читайте також

Екстремальна довжина і підвороти: головні тренди в джинсах, на які варто звернути увагу

Які моделі та кольори джинсів приглянути на весну та літо, а також із чим їх поєднувати, щоб виглядати стильно та виділятися з натовпу

Що можна і чого не слід садити після картоплі: поради для городників-початківців

Які овочеві культури, а також ягоди не можна висаджувати на грядці, де в минулому році було зібрано врожай картоплі, а які можна  

Паска з шоколадною начинкою – кулінарний тренд 2024 року: як приготувати за рецептом Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах приготувати трендову паску з шоколадною начинкою, щоб урізноманітнити своє великоднє меню та здивувати близьких