Айран - різновид кефіру у тюркських, північнокавказьких, південнокавказьких, балканських і турецьких народів. Цей напій чудово тонізує і моментально знімає симптоми похмілля. Тому, якщо в новорічну ніч ви трохи переборщили з випивкою, цей засіб вам точно допоможе повернутися в лад.
Отже, для приготування айрану вам знадобляться наступні інгредієнти: кефір (1 склянка), вода газована (1 склянка), зелень (за смаком), сіль (за смаком), солоний огірок (1 шт.).
Крок 1: Кефір потрібно змішати з газованою водою і дати настоятися кілька хвилин, щоб пішли зайві бульбашки.
Крок 2: Зелень ретельно промити, промокнути і дрібно нарізати гострим ножем.
Крок 3: Солоний огірок розрізати на кілька частин, якщо ви будете використовувати блендер. Якщо ж ви робите айран своїми руками, натріть огірок на дрібній тертці.
Крок 4: Кефір з водою, спеції, зелень і нарізаний огірок потрібно відправити в глибоку ємність і подрібнити блендером до утворення однорідної маси. Якщо ви готуєте напій без блендера, змішайте кефір, воду, спеції і огірок і пропустіть все через дрібне сито або марлю, щоб прибрати грудочки. Потім додайте зелень, перемішайте.
Крок 5: Для кращого ефекту айран слід відправити в холодильник на 15 хвилин. Але також можна просто додати в напій кілька кубиків льоду.
- Читайте також, як приготувати вдома зігріваючий грог. Для цього вам знадобляться лише кілька звичайних продуктів.
- Раніше The Lime опублікував покроковий рецепт глінтвейну. У нашому матеріалі ми розповіли про всі хитрощі приготування напою і секрети з приправами.
Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.