Лайм

Як приготувати вдома прохолодний айран і врятувати себе на ранок після Нового року

Швидкий і смачний засіб від похмілля своїми руками

Айран - різновид кефіру у тюркських, північнокавказьких, південнокавказьких, балканських і турецьких народів. Цей напій чудово тонізує і моментально знімає симптоми похмілля. Тому, якщо в новорічну ніч ви трохи переборщили з випивкою, цей засіб вам точно допоможе повернутися в лад.

Отже, для приготування айрану вам знадобляться наступні інгредієнти: кефір (1 склянка), вода газована (1 склянка), зелень (за смаком), сіль (за смаком), солоний огірок (1 шт.).

Крок 1: Кефір потрібно змішати з газованою водою і дати настоятися кілька хвилин, щоб пішли зайві бульбашки.

Крок 2: Зелень ретельно промити, промокнути і дрібно нарізати гострим ножем.

Крок 3: Солоний огірок розрізати на кілька частин, якщо ви будете використовувати блендер. Якщо ж ви робите айран своїми руками, натріть огірок на дрібній тертці.

Крок 4: Кефір з водою, спеції, зелень і нарізаний огірок потрібно відправити в глибоку ємність і подрібнити блендером до утворення однорідної маси. Якщо ви готуєте напій без блендера, змішайте кефір, воду, спеції і огірок і пропустіть все через дрібне сито або марлю, щоб прибрати грудочки. Потім додайте зелень, перемішайте.

Крок 5: Для кращого ефекту айран слід відправити в холодильник на 15 хвилин. Але також можна просто додати в напій кілька кубиків льоду.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Полуниця в шоколаді – улюблений десерт: як приготувати в домашніх умовах

Як у домашніх умовах приготувати полуницю в білому або молочному шоколаді, щоб порадувати себе та своїх близьких оригінальним десертом

Що посіяти у травні і яке насіння краще використовувати: пам'ятка для городників

Які пряно-ароматичні культури можна посадити на городі в травні, а також яке насіння краще використовувати і як його правильно сіяти  

Чим підживити полуницю під час і після цвітіння: поради досвідчених дачників

Якими мінеральними та органічними добривами можна підгодувати полуницю під час цвітіння та після нього, а також як їх застосовувати