Лайм

Запашний різдвяний калач за годину: простий рецепт і поради приготування

Як швидко і легко зробити традиційне частування

Часто господині думають, що приготувати традиційний калач на Різдво досить складно. Але виявляється, це не зовсім так. Ми вже з'ясували, як спекти це частування без особливих зусиль. І готові поділитися з вами докладним рецептом.

Отже, для приготування цього ароматного частування вам знадобляться наступні інгредієнти: молоко (135 мл), куряче яйце, борошно (245 г), цукор (30 г), сіль (щіпка), масло вершкове (30 г), цукор ванільний (щіпка) , дріжджі сухі (6 г). Для начинки: цукор (3 ст. л.), кориця мелена (1 ст. л.). Для посипання: куряче яйце, мак (0.5 ст. л.).

Крок 1: Всі інгредієнти для тіста потрібно ретельно змішати між собою і відправити в мультиварку або хлібопічку на 30 хвилин в режимі "Тісто" або "Випічка".

Крок 2: Потім тісто потрібно розділити на 3 частини, кожну з них розкачати в коло товщиною приблизно 1-2 см, посипати корицею і цукром. Потім кола потрібно скласти один на інший, як ніби ви збираєте торт.

Крок 3: Майбутній калач потрібно розрізати на 8 рівних частин, залишивши серединку цілою. У вас повинно вийде коло з надрізами, схоже на квіточку.

Крок 4: Далі з кожної пелюстки тіста ви можете зліпити фігурки на свій розсуд. Можна акуратно загорнути пелюстки, можна вирізати на них візерунки, а можна і просто залишити рівними.

Крок 5: Тепер калач потрібно змастити яйцем за допомогою кондитерського пензлика і присипати маком.

Крок 6: Викладіть тісто на деко, застелене папером для запікання. І відправте в духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

У них чудове почуття стилю: які знаки Зодіаку вміють красиво одягатися

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які красиво одягаються і завжди мають стильний вигляд - Терези, Леви, Близнюки, Тельці

Як приготувати "ліниву" паску на Великдень-2024: швидкий рецепт, який вийде у всіх

Як у домашніх умовах приготувати швидку паску з бездріжджового тіста, щоб урізноманітнити святкове меню своєї родини на Великдень 

Натуральне добриво з дріжджів: як їх розводити і використовувати на городі

Розчином дріжджів у квітні і травні можна підгодувати цибулю, часник, редис та інші рослини - як його приготувати, в чому користь