Часто господині думають, що приготувати традиційний калач на Різдво досить складно. Але виявляється, це не зовсім так. Ми вже з'ясували, як спекти це частування без особливих зусиль. І готові поділитися з вами докладним рецептом.
Отже, для приготування цього ароматного частування вам знадобляться наступні інгредієнти: молоко (135 мл), куряче яйце, борошно (245 г), цукор (30 г), сіль (щіпка), масло вершкове (30 г), цукор ванільний (щіпка) , дріжджі сухі (6 г). Для начинки: цукор (3 ст. л.), кориця мелена (1 ст. л.). Для посипання: куряче яйце, мак (0.5 ст. л.).
Крок 1: Всі інгредієнти для тіста потрібно ретельно змішати між собою і відправити в мультиварку або хлібопічку на 30 хвилин в режимі "Тісто" або "Випічка".
Крок 2: Потім тісто потрібно розділити на 3 частини, кожну з них розкачати в коло товщиною приблизно 1-2 см, посипати корицею і цукром. Потім кола потрібно скласти один на інший, як ніби ви збираєте торт.
Крок 3: Майбутній калач потрібно розрізати на 8 рівних частин, залишивши серединку цілою. У вас повинно вийде коло з надрізами, схоже на квіточку.
Крок 4: Далі з кожної пелюстки тіста ви можете зліпити фігурки на свій розсуд. Можна акуратно загорнути пелюстки, можна вирізати на них візерунки, а можна і просто залишити рівними.
Крок 5: Тепер калач потрібно змастити яйцем за допомогою кондитерського пензлика і присипати маком.
Крок 6: Викладіть тісто на деко, застелене папером для запікання. І відправте в духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів.
- Читайте також простий і корисний рецепт куті на Різдво.
- Раніше The Lime опублікував покроковий рецепт глінтвейну. У нашому матеріалі ми розповіли про всі хитрощі приготування напою і секрети з приправами.
Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.