Соус песто - знаменита італійська добавка до багатьох страв. Його подають з пастою, крекерами та іншими закусками. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як без особливих зусиль приготувати італійський соус своїми руками.
Для приготування песто вам знадобляться наступні продукти: листя базиліка (50 г), ядра волоських горіхів (50 г), оливкова олія або олія (60 мл), сир Пармезан або інший твердий сир (40 г), сіль (щіпка), часник ( 2 зубчики), лимонний сік (1 ст. л.).
Крок 1: Листя базиліка потрібно ретельно промити, відокремити від стебел і покласти в ступку або невелику миску.
Крок 2: Часник почистити, нарізати на невеликі шматочки і покласти до базиліку.
Крок 3: Додати волоські горіхи. Їх слід спочатку трохи подрібнити ножем.
Крок 4: Потовкти всі інгредієнти в мисці або ступці до отримання однорідної маси.
Крок 5: Сир потрібно натерти на самій дрібній тертці і додати до отриманої раніше каші.
Крок 6: Додати в миску оливкове масло і лимонний сік, потім ретельно перемішати соус.
Крок 7: Щоб песто вийшов по-справжньому ароматним і пряним, йому потрібно дати настоятися в прохолодному темному місці близько 1 години.
Порада: Якщо у вас немає ступки, ви можете використовувати блендер або м'ясорубку. Найкраще такий соус гармонує зі спагеті. Також до нього можна додати в'ялені томати.
- Також раніше ми розповіли про десерти та солодощі, від яких не поправляються. Не знаєте, що зжерти до чаю після 18.00? Всі найцікавіші, корисні і смачні варіанти ви знайдете в окремому матеріалі.
- Читайте на The Lime, як приготувати легкий чізкейк з джемом. Для створення цього десерту потрібно всього лише слідувати простий покрокової інструкції і знати декілька хитрощів.
Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.