Лайм

Готуємо соус песто з базиліком і волоськими горіхами: рецепт і поради приготування

Як приготувати знаменитий соус своїми руками

Соус песто - знаменита італійська добавка до багатьох страв. Його подають з пастою, крекерами та іншими закусками. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як без особливих зусиль приготувати італійський соус своїми руками.

Для приготування песто вам знадобляться наступні продукти: листя базиліка (50 г), ядра волоських горіхів (50 г), оливкова олія або олія (60 мл), сир Пармезан або інший твердий сир (40 г), сіль (щіпка), часник ( 2 зубчики), лимонний сік (1 ст. л.).

Крок 1: Листя базиліка потрібно ретельно промити, відокремити від стебел і покласти в ступку або невелику миску.

Крок 2: Часник почистити, нарізати на невеликі шматочки і покласти до базиліку.

Крок 3: Додати волоські горіхи. Їх слід спочатку трохи подрібнити ножем.

Крок 4: Потовкти всі інгредієнти в мисці або ступці до отримання однорідної маси.

Крок 5: Сир потрібно натерти на самій дрібній тертці і додати до отриманої раніше каші.

Крок 6: Додати в миску оливкове масло і лимонний сік, потім ретельно перемішати соус.

Крок 7: Щоб песто вийшов по-справжньому ароматним і пряним, йому потрібно дати настоятися в прохолодному темному місці близько 1 години.

Порада: Якщо у вас немає ступки, ви можете використовувати блендер або м'ясорубку. Найкраще такий соус гармонує зі спагеті. Також до нього можна додати в'ялені томати.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Хочуть бути головними: які знаки Зодіаку прагнуть домінувати над іншими

Астрологи назвали три знаки Зодіаку, які намагаються у всьому домінувати над іншими людьми – серед них Леви та Овни

Що робити з блідою розсадою перцю та баклажанів: допоможе просте підживлення

Бліда розсада перцю та баклажанів - у чому причина, чим підгодувати, щоб вона стала зеленою та міцною - поради городникам

Онігірі – рисові трикутнички з начинкою: блогерка показала, як приготувати кулінарну новинку

Як у домашніх умовах зробити рисові трикутники з консервованим лососем під назвою онігірі, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї