Лайм

Чому в дні карантину радять пити чай з куркумою: властивості і рецепт приготування

Чим корисний цей напій і чи варто його вживати

В Україні продовжили карантин через пандемію коронавируса Covid-19. Тепер нам доведеться сидіти вдома аж до 24 квітня, а може і ще довше. Тим часом багато хто намагається зміцнити імунітет різними народними засобами. Наприклад, чаєм з куркумою. Ми вирішили розібратися, чи дійсно корисний цей напій, і як правильно його готувати.

Чим корисний чай з куркумою

Куркума відома своїми протизапальними, антиоксидантними, імуномодулюючі, протівоамілоіднимі і антимутагенними властивостями. Вважається, що вона є натуральним антибіотиком і болезаспокійливим.

Також куркуму радять вживати при хворобах суглобів, хронічних захворюваннях шкіри, хворобах, які вражають слизову оболонку рота і хворобах очей. Крім цього куркума може бути корисна при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, розладах системи травлення, хворобах печінки, нирок і жовчного міхура.

Куркумин (речовина, яка міститься в спеції) допомагає ефективно боротися з різними інфекційними захворюваннями, зміцнює імунітет і швидко призводить організм в тонус.

Щоб підсилити ефект куркумину слід вживати куркуму з невеликою кількістю чорного перцю, коренем імбиру або ж рослинним маслом.

Фото: cupstea.ru

Як приготувати чай з куркумою

Для початку вам потрібно закип'ятити 4 склянки води. Потім додати 1 чайну ложку куркуми і варити напій на слабкому вогні 10 хвилин.

Потім чай слід процідити через марлю, додати в нього трохи натертого на тертці кореня імбиру (також можна використовувати імбир в порошку, але натуральний набагато корисніше), дрібку чорного перцю, цукор або мед за смаком. Можна додати в напій трохи лаймового або лимонного соку. Також в якості добавки добре підійде часточка апельсина або яблука.

  • Читайте також на theLime добірку кращих фільмів про епідемії, які варто подивитися вдома на карантині. Ці історії напевно надихнуть вас частіше мити руки.
  • Хворий коронавірусів Ідріс Ельба відповів на звинувачення в тому, що зіркам платять за брехню про інфекцію. Раніше актор говорив про те, що хвороба протікає у нього без симптомів.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Важливо не посадити раніше: коли сіяти кабачки, щоб вони зійшли і гарно вродили

Як вибрати оптимальне місце на грядці для посадки кабачків, коли їх можна сіяти у відкритий ґрунт, а також як часто поливати  

Як приготувати класичну українську паску на дріжджах: найвдаліший рецепт

Як у домашніх умовах приготувати українську паску на дріжджовому тісті, а також як прикрасити її глазур'ю на яєчних білках  

Душа компанії: які знаки Зодіаку найбільш веселі та енергійні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є життєрадісними та активними - у списку опинилися Близнюки, Леви, Стрільці, Водолії