У кожної людини найтепліші спогади пов'язані з дитинством - коли не було проблем і турбот, а кожен день після школи вас зустрічала мама чи бабуся з обідом з трьох страв, домашніми солодощами і компотом. theLime вирішив згадати рецепти десертів, якими ми ласували в дитинстві.
Торт "Мурашник"
Інгредієнти для тіста: масло вершкове (200 г), цукор (125 г), борошно (640 г), розпушувач (15 г), сметана (125 г).
Інгредієнти для крему: масло вершкове (200 г), молоко згущене варене (400 г).
Прикраса: мак або тертий чорний шоколад.
Приготування:
Спочатку замішуємо тісто - щоб полегшити цей процес, найкраще скористатися міксером або кухонним комбайном. У миску кладемо підтале вершкове масло і цукор і ретельно перемішуємо до тих пір, поки цукор не розчиниться. Потім додаємо сметану, знову перемішуємо.
Борошно змішуємо з розпушувачем і просіваємо через сито, а потім додаємо в масляну суміш.
Замішуємо тісто вручну або міксером - воно повинно вийти розсипчастим.
Далі тісто пропускаємо через м'ясорубку.
Беремо деко і застилаємо його пергаментним папером. Викладаємо тісто на нього.
Розігріваємо духовку до 180°С і випікаємо основу для торта приблизно 15-20 хвилин. Даємо йому охолонути.
Далі займемося приготуванням крему. Вершкове масло потрібно попередньо вийняти з холодильника, щоб воно розтануло. Починаємо його збивати, а потім додаємо згущене молоко. Повинен вийти дуже пишний крем однорідної структури.
Остигле тісто подрібнюємо за допомогою качалки або ламаємо вручну.
Змішуємо тісто і крем, ставимо в холодильник приблизно на 1 годину. Потім викладаємо на блюдо гіркою, імітуючи мурашник. Зверху посипаємо маком або тертим шоколадом.
Трубочки зі згущеним молоком
Інгредієнти: яйця (5 шт.), цукор (200 г), вершкове масло (250 г), борошно (250 г), варене згущене молоко (1 банка), сіль (щіпка).
Зазначимо, що для приготування цих ласощів потрібна спеціальна вафельница і кондитерський шприц. Або ж купіть готові вафельні трубочки в магазині, що значно спростить приготування цієї страви.
Приготування:
Яйця необхідно збити з сіллю і цукром - найкраще це зробити за допомогою міксера.
У яєчну масу додаємо розм'якшене вершкове масло і борошно. Продовжуємо збивати міксером до отримання однорідної маси.
Вафельницю добре розігріваємо і змащуємо вершковим маслом. У неї наливаємо 1-1,5 столові ложки тіста і випікаємо вафлю до золотистого кольору. Потім звертаємо її трубочкою.
Повторюємо ту ж процедуру, поки тісто не закінчиться.
Беремо спеціальний кондитерський шприц, в нього виливаємо згущене молоко. Наповнюємо трубочки згущеним молоком.
Тістечко "Картопля"
Інгредієнти: печиво (300 г), згущене молоко (2/3 склянки), вершкове масло (100 г), какао (3 ст. л.).
Приготування:
Висипаємо в блендер печиво, попередньо поламавши його на шматочки. Перетираємо його в дрібну крихту.
У мисці змішуємо какао, згущене молоко і підтале вершкове масло, також можна додати подрібнені горіхи. Ретельно перемішуємо все і додаємо перетерте печиво.
Перемішуємо ложкою, потім беремо руками і формуємо "картоплю" круглої або довгастої форми. Залишаємо на півгодини-годину в холодильнику.
- Раніше ми розповіли, як приготувати вдома смачну запіканку без цукру.
- Читайте також на theLime про те, як зробити на вечерю куряче філе з грибами по-французьки.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.