Під час війни в Україні домашня випічка – оптимальний спосіб використання доступних інгредієнтів. Крім того печиво, пряники та кекси довго зберігаються та піднімають настрій і дітям, і дорослим. І якщо ви вже робили сирне печиво з медом або шоколадне мармурове з тріщинками, цього разу приготуйте печиво з вівсяних пластівців. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася провізор на своїй сторінці mrs.olhamiller в соцмережі Instagram.

Інгредієнти: вершкове масло (100 г), вівсяні пластівці швидкого приготування (1 склянка), борошно (0,5 склянки), цукор (75 г), кориця (0,5 ч. л.), яйце (1 шт.), розпушувач або сода (0,5 ч. л.).

picture Фото: instagram.com/mrs.olhamiller

Приготування:

У невеликій мисці з'єднуємо вершкове масло з цукром, розтираємо їх. Додаємо одне яйце та вівсяні пластівці швидкого приготування, ретельно перемішуємо.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

В інший посуд просіюємо через сито борошно з розпушувачем або содою. Потім вводимо борошно до інших інгредієнтів, додаємо корицю і замішуємо тісто.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Читайте також: Як приготувати ніжне французьке печиво Мадлен.

Накриваємо тісто рушником або харчовою плівкою та відправляємо приблизно на 1 годину в холодильник.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером.

Формуємо з тіста печиво та викладаємо його на деко. Ставимо його в розігріту духовку і випікаємо близько 10 хвилин до золотистої скоринки.

Потім дістаємо, даємо печиву трохи охолонути.

Подаємо до чаю, кави або какао і насолоджуємося смаком.

picture Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.