Якщо не уявляєте новорічний стіл без олів'є, але традиційний рецепт вже набрид, пропонуємо його трохи видозмінити. Раніше ми розповідали, як приготувати олів'є з креветками, загорнути салат у лаваш, а тепер поділимося рецептом олів'є з маринованими грибами.
Інгредієнти: яйця (4 шт.), картопля (2 шт.), гриби мариновані (300 г), горошок зелений консервований (150 г), майонез (100 г), кріп (1/2 пучка).
Читайте також: Як приготувати салат олів'є в рулеті: рецепт на Новий рік-2023.
Приготування:
Картоплю великого розміру ретельно промийте під проточною водою, викладіть у каструлю з підсоленою водою і відваріть "у мундирі" близько 20-30 хвилин. Остудіть, очистіть від шкірки і наріжте кубиками.
Яйця відваріть вкруту, очистіть від шкаралупи і наріжте кубиками.
З маринованих грибів злийте воду та наріжте їх невеликими шматочками. Гриби можете брати будь-які, але краще печериці.
Візьміть глибоку миску і з'єднайте у ній усі компоненти салату: картоплю, яйця, гриби, зелений горошок. Посоліть, заправте майонезом та добре перемішайте.
Потім за допомогою кондитерського кільця сформуйте порційний салат і подавайте до столу. Перед подачею прикрасьте гілочкою свіжого кропу.
- Раніше ми розповідали, як приготувати на Новий рік смачний салат Магнолія замість Мімози.
- Читайте також, як приготувати популярний новорічний салат Грибна поляна: смачний рецепт.