Лайм

Як приготувати салат Цезар з простою заправкою без анчоусів: рецепт на Новий рік

Смачна страва на новорічний стіл

Класичний салат Цезар подобається багатьом, але в умовах війни далеко не кожен може дозволити собі зробити заправку з анчоусами. theLime розповість, як готувати Цезар і чим заправити салат, щоб він був смачним і доступним.

Інгредієнти для салату: куряче філе (200 г), перепелині яйця (4 шт.) або курячі (2 шт.), листя салату (2/3 пучка), помідори чері (5 шт.) або звичайні (2 шт.), сухарі, твердий сир.

Інгредієнти для заправки: гірчиця в зернах (1,5 ч.л.), оливкова олія (5-6 ст.л.), сметана (1 ст.л.), майонез (1,5 ст.л.), сушений базилік (1/3 ч.л.), чорний перець (1/3 ч.л.), лимонний сік (1 ч.л.), соєвий соус (1 ч.л.), часник (2-3 зубчики).

Читайте також: На заміну Мімозі: як приготувати на Новий рік смачний салат зі шпротами.

Фото: Getty Images

Приготування:

Куряче філе добре промийте, просушіть паперовим рушником. Відваріть або обсмажте на сковороді до готовності. Наріжте невеликими шматочками.

Яйця зваріть вкруту, остудіть і почистіть від шкаралупи. Якщо використовуєте перепелині яйця, наріжте їх на половинки, а курячі розріжте на 6 частин.

Для соусу з'єднайте всі інгредієнти: гірчицю, оливкову олію, сметану, майонез, базилік, перець, лимонний сік, соєвий соус та часник, пропущений через прес. Якщо соус вийшов занадто густим – додайте трохи оливкової олії, якщо рідким – сметану чи майонез.

Листя салату ретельно промийте під проточною водою і добре просушіть. Порвіть на великі шматки і покладіть у миску. Полийте соусом і перемішайте.

Зверху викладіть куряче філе і полийте заправкою. Далі покладіть помідори, яйця та знову полийте заправкою. Посипте тертим сиром і викладіть сухарі.

Читайте також: Як зробити домашні сухарики з часником: простий рецепт у духовці.

Фото: Getty Images

Новини партнерів

Читайте також

Ідеальне добриво: як підживити розсаду йодом і що це дасть

Розповідаємо, як правильно використовувати йод для підживлення рослин і чому розсада його любить

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою