Лайм

Як приготувати деруни з м'ясом на свято Василя: простий рецепт

Здивуйте свою сім'ю чи гостей

14 січня в Україні відзначають Старий Новий рік, Обрізання Господнє та День пам'яті Василя Великого (народне свято Василя). В цей день прийнято ходити в гості до хрещених батьків та близьких друзів, а господині, як правило, накривають пишний стіл із багатьма стравами. І якщо ви вже вирішили, що приготуєте ліниві вареники з картоплею, зверніть також увагу на деруни з м'ясною начинкою. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти: картопля (10 шт.), куряче філе (300 г), пшеничне борошно (2 ст. л.), яйце (1 шт.), часник (2 зубчики), цибуля (1 шт.), сіль, перець, спеції, рослинна олія.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Картоплю очищаємо та промиваємо у проточній воді, тремо на дрібній тертці.

Часник та цибулю очищаємо від лушпиння.

Куряче філе обполіскуємо, обрізаємо, якщо є зайвий жир і хрящі, пропускаємо через м'ясорубку. Потім окремо подрібнюємо цибулю та окремо часник – зробити це можна як у м'ясорубці, так і за допомогою блендера.

У натерту картоплю додаємо половину подрібненої цибулі, яйце, борошно, перець та сіль. Все ретельно перемішуємо.

Читайте також: Як приготувати найсмачнішу багату кутю із вершками на Щедрий вечір.

У курячий фарш додаємо цибулю, що залишилася, часник, сіль та інші спеції за смаком. Теж перемішуємо.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Столовою ложкою викладаємо картопляний фарш, на нього курячий і зверху знову картопляний фарш. Смажимо спочатку з одного боку до золотавої скоринки, а потім перевертаємо на інший.

Викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва олія.

Подаємо до столу з нарізаною зеленню та сметаною.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні