14 січня в Україні відзначають Старий Новий рік, Обрізання Господнє та День пам'яті Василя Великого (народне свято Василя). В цей день прийнято ходити в гості до хрещених батьків та близьких друзів, а господині, як правило, накривають пишний стіл із багатьма стравами. І якщо ви вже вирішили, що приготуєте ліниві вареники з картоплею, зверніть також увагу на деруни з м'ясною начинкою. theLime ділиться простим рецептом.
Інгредієнти: картопля (10 шт.), куряче філе (300 г), пшеничне борошно (2 ст. л.), яйце (1 шт.), часник (2 зубчики), цибуля (1 шт.), сіль, перець, спеції, рослинна олія.
Приготування:
Картоплю очищаємо та промиваємо у проточній воді, тремо на дрібній тертці.
Часник та цибулю очищаємо від лушпиння.
Куряче філе обполіскуємо, обрізаємо, якщо є зайвий жир і хрящі, пропускаємо через м'ясорубку. Потім окремо подрібнюємо цибулю та окремо часник – зробити це можна як у м'ясорубці, так і за допомогою блендера.
У натерту картоплю додаємо половину подрібненої цибулі, яйце, борошно, перець та сіль. Все ретельно перемішуємо.
Читайте також: Як приготувати найсмачнішу багату кутю із вершками на Щедрий вечір.
У курячий фарш додаємо цибулю, що залишилася, часник, сіль та інші спеції за смаком. Теж перемішуємо.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Столовою ложкою викладаємо картопляний фарш, на нього курячий і зверху знову картопляний фарш. Смажимо спочатку з одного боку до золотавої скоринки, а потім перевертаємо на інший.
Викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва олія.
Подаємо до столу з нарізаною зеленню та сметаною.
- Раніше ми розповіли, що готують на Старий Новий рік.
- Читайте також на theLime, коли щедрувати і посівати на Старий Новий рік.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.