Домашні оладки - один з найпопулярніших видів сніданку, бо вони: ситні, смачні та швидкі у приготуванні. Аби ця страва стала ще й корисною, замість борошна використовуйте манну крупу. Тісто на манці виходить ніжним, а самі оладки набувають апетитної скоринки. Як приготувати оладки з манки? Рецепт дуже простий.
Інгредієнти: кефір (250 мл), яйце (1 шт.), манна крупа (200 г), цукор (1-2 ст.л.), ванільний цукор (1/2 ч.л.) сіль (щіпка), сода (1 ч.л.), олія (2 ст.л.).
Приготування:
Для цього рецепту вам знадобиться кефір кімнатої температури, тому наперед дістаньте його з холодильника.
У глибокій мисці з'єднайте кефір, яйце, цукор, ванільний цукор, сіль та соду. Перемішайте вінчиком, щоб маса стала однорідною.
Читайте також: Як приготувати на сніданок смачні яблучні оладки: простий рецепт.
Далі додайте манну крупу, влийте олію і залиште на столі, щоб манка злегка набрякла. Приблизно на 15 хвилин.
Сковороду розігрійте, налийте трохи олії і обсмажте оладки з манки. Перевертайте на інший бік до того, як схопилися зверху, інакше не будуть пухкими.
Перекладіть на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир. Подавайте оладки зі сметаною, джемом або просто так.
- Раніше ми розповідали, як навчитися готувати пухкі бананові панкейки: простий рецепт без цукру.
- Без борошна та цукру. Як приготувати смачні та легкі сирники з манною крупою .
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.