Лайм

Можна готувати без борошна: рецепт смачних оладок з манкою

Спробуйте таку варіацію популярної страви

Домашні оладки - один з найпопулярніших видів сніданку, бо вони: ситні, смачні та швидкі у приготуванні. Аби ця страва стала ще й корисною, замість борошна використовуйте манну крупу. Тісто на манці виходить ніжним, а самі оладки набувають апетитної скоринки. Як приготувати оладки з манки? Рецепт дуже простий.

Інгредієнти: кефір (250 мл), яйце (1 шт.), манна крупа (200 г), цукор (1-2 ст.л.), ванільний цукор (1/2 ч.л.) сіль (щіпка), сода (1 ч.л.), олія (2 ст.л.).

Фото: instagram.com/cook_julija_simonchuk

Приготування:

Для цього рецепту вам знадобиться кефір кімнатої температури, тому наперед дістаньте його з холодильника.

У глибокій мисці з'єднайте кефір, яйце, цукор, ванільний цукор, сіль та соду. Перемішайте вінчиком, щоб маса стала однорідною.

Читайте також: Як приготувати на сніданок смачні яблучні оладки: простий рецепт.

Далі додайте манну крупу, влийте олію і залиште на столі, щоб манка злегка набрякла. Приблизно на 15 хвилин.

Сковороду розігрійте, налийте трохи олії і обсмажте оладки з манки. Перевертайте на інший бік до того, як схопилися зверху, інакше не будуть пухкими.

Перекладіть на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир. Подавайте оладки зі сметаною, джемом або просто так.

Фото: instagram.com/cook_julija_simonchuk

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

В яких кольорах прикрасити ялинку на Новий рік-2025: найкращі ідеї до свята

Розповідаємо про головні тренди і найкращі кольори для прикрашання ялинки на Новий рік 2025 - рік Змії

Зустрічаємо Новий рік-2025: що поставити на стіл, щоб задобрити Змію

Розповідаємо, як зустрічати Новий рік 2025 - рік Змії, яка любить смачні страви, сімейну обстановку і спокій

Як накрити стіл на Різдво за одну годину: рецепти швидких закусок і салатів

Розповідаємо про прості рецепти страв і закусок, які можна приготувати на Різдво за одну годину