Паска – головна страва святкового столу на Великдень. Її готують за класичним рецептом, на сирному або заварному тісті, із сухофруктами та цукатами, з глазур'ю або без. Якщо у вас немає часу на приготування і ви шукаєте альтернативу святковій випічці, то візьміть на замітку великодні кекси, рецепт яких дуже простий.
Інгредієнти для тіста: сметана (200 г), вершкове масло (150 г), борошно (300 г), ваніль (щіпка), харчова сода (1 ч. л.), яйця (3 шт.), цукор (150 г) .
Інгредієнти для глазурі: білки (2 шт.), цукрова пудра (100 г), декор.
Приготування:
У глибокій мисці збийте розм'якшене вершкове масло із цукром. Поступово додайте яйця: спочатку жовтки, потім білки.
Потім додайте сметану, соду та ванілін. Поступово всипте борошно. Збивайте міксером кілька хвилин, поки тісто не стане однорідним.
Візьміть форми для кексів, змастіть вершковим маслом і розкладіть тісто. Воно має заповнювати форми трохи більше ніж наполовину.
Читайте також: Паска-бріош із шоколадом стала кулінарним трендом на Великдень: як її приготувати.
Поставте великодні кекси в духовку і випікайте при температурі 180 градусів 25 хвилин.
Поки випікаються кекси, приготуйте глазур. У глибокій мисці збийте білки протягом декількох хвилин, потім додайте цукрову пудру і продовжуйте збивати до загусання. Глазур для паски має бути в міру густою.
Дістаньте кекси з духовки, охолодіть і змастіть глазур'ю. Зверху прикрасьте будь-яким декором: горіхами, сухофруктами або кондитерською посипкою.
Раніше ми розповідали, як приготувати смачну паску на сирному тісті: швидкий рецепт на Великдень.