Лайм

Як приготувати пухку паску на вершках: вдалий рецепт на Великдень-2023

Спробуйте такий варіант святкової випічки

Паска – головна страва святкового столу на Великдень. Її готують за класичним рецептом, на сирному або заварному тісті, із сухофруктами, цукатами, з глазур'ю або без. theLime розповість, як приготувати паску на вершках, яка виходить пухкою, м'якою і в міру солодкою.

Інгредієнти для опари: вершки 20% (250 мл), живі дріжджі (35 г), цукор (3 ст.л.), борошно (190 г).

Інгредієнти для тіста: яйця (3 шт.), жовтки (3 шт.), цукор (270 г), борошно (700 г), вершкове масло (150 г), родзинки (100 г), в'ялена журавлина (100 г), цедра лимона або апельсина (1 ст.л.).

Фото: unsplash.com

Приготування:

Спочатку приготуйте опару. До теплих вершків додайте цукор, дріжджі та борошно. Перемішайте та поставте в тепле місце на півгодини.

Яйця і цукор збийте вінчиком або міксером, і коли опара збільшиться вдвічі-втричі, влийте в неї яєчну суміш. Перемішайте і починайте поступово вводити просіяне борошно та вершкове масло. Вимішуйте тісто руками приблизно 10-15 хвилин. Щоб тісто не прилипало до рук, змастіть його олією.

Читайте також: З цукатами і коньяком: як приготувати смачну паску по-польськи.

Далі до тіста додайте цедру і ще раз добре вимішайте. Викладіть у миску, змащену олією, накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 1,5-2 години. За цей час тісто має піднятися втричі.

Після того, як тісто збільшиться в об'ємі, розтягніть його в пласт, посипте сухофруктами, заверніть у рулет, а потім у кулю. Перекладіть у ємність і залиште на 20 хвилин. Далі розподіліть тісто по формах, дайте постояти 10 хвилин і відправте в духовку. Випікайте при температурі 170 градусів 30-45 хвилин, залежно від духовки та розміру форми.

За бажанням готові паски змастіть білковою глазур'ю і прикрасьте горіхами та сухофруктами.

Фото: unsplash.com

Раніше ми розповідали, як приготувати смачну паску на сирному тісті: швидкий рецепт на Великдень.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Ніжні сосиски в тісті з листкового тіста: приготуйте їх за цим простим рецептом

Як у домашніх умовах зробити смачні сосиски в листковому тісті, щоб урізноманітнити своє звичне меню або взяти їх із собою на перекус

Як позбутися довгоносика на полуниці: народний спосіб боротьби зі шкідником

За допомогою яких перевірених народних методів можна позбутися довгоносика на полуниці до цвітіння та плодоношення, а також після  

Костюмний жилет носять з джинсами, спідницями, шортами: ідеї стильних образів на літо 2024

Як цього літа стилізувати костюмний жіночий жилет, а також з чим його поєднувати, щоб виглядати стильно та виділятися з натовпу