Лайм

Омлет на сніданок: прості рецепти, які урізноманітнять ранкове меню

Зробіть різні варіації популярної страви

Кожен ранок у багатьох господинь починається з приготування сніданку. І якщо ви вже перепробували різні варіанти яєчні, наприклад, шакшуку з овочами, і вже балували близьких сендвічем крок-мадам, цього разу поекспериментуйте з варіантами омлету. theLime підготував кілька швидких і простих рецептів.

Омлет по-французьки у пакеті

Інгредієнти: яйця (2 шт.), молоко 1% (1 склянка), сіль (за смаком).

Приготування:

У глибоку ємність розбиваємо яйця, додаємо до них сіль, молоко і збиваємо все разом вінчиком або виделкою. Професійні кухарі рекомендують збивати окремо білки та жовтки, а потім з'єднати ці інгредієнти, проте можна зробити і як завжди.

Потім беремо новий поліетиленовий пакет, виливаємо туди молочно-яєчну суміш та зав'язуємо його.

У невелику каструлю наливаємо воду - так, щоб вона покрила приблизно 10 см у висоту, доводимо її до кипіння. Коли вода почне закипати, опускаємо в рідину пакет із яєчною сумішшю та зменшуємо вогонь. Готуємо омлет у пакеті приблизно 10-15 хвилин.

Потім виймаємо пакет із води, розрізаємо його і дістаємо готову страву. Ніжний та пишний омлет по-французьки викладаємо на тарілку та подаємо до столу.

Фото: instagram.com/natalia.bianca.16547

Читайте також: Пам'ятка кулінара: скільки варити яйця після кипіння, щоб були круті, рідкі або в мішечок.

Пишний омлет як у дитячому садку

Інгредієнти: яйця (3 шт.), молоко (150 мл), сіль, спеції (за бажанням).

Приготування:

Духовку заздалегідь розігріваємо до 200°С.

У глибоку миску розбиваємо яйця і додаємо молоко, перемішуємо вінчиком, але не сильно збиваємо. Додаємо сіль до смаку, а також спеції. Виливаємо все у форму для випічки, змащену вершковим маслом. Форма має бути невеликою, щоб яєчна суміш у ній займала не більше половини обсягу.

Ставимо омлет у добре розігріту духовку та випікаємо приблизно 30 хвилин. У процесі випікання ні в якому разі не відкриваємо її, щоб омлет не осів.

Через зазначений проміжок часу вимикаємо нагрів. Залишаємо омлет ще на 7-10 хвилин у духовці, при цьому не відкриваємо її. За цей час він може трохи осісти.

Акуратно дістаємо його та подаємо до столу на сніданок.

Фото: pinterest.com

Читайте також: Безвідмовний лайфхак, який допоможе відрізнити сире яйце від вареного.

Сирний омлет із зеленню

Інгредієнти: яйця (2 шт.), молоко (100 мл), сир (50 г), крохмаль (1 ст. л.), олія (1 ст. л.), петрушка (за смаком), кріп (за смаком), перець чилі (за бажанням), сіль, перець, спеції.

Приготування:

Зелень промиваємо під проточною водою і дрібно рубаємо ножем.

Яйця розбиваємо в глибоку ємність і збиваємо вінчиком до однорідності. Додаємо до них нарізану зелень, сіль, перець, будь-які спеції. За бажанням до омлету також можна додати подрібнений перець чилі або болгарський перець. Перемішуємо все разом.

Потім вливаємо молоко, знову перемішуємо і додаємо трохи крохмалю. Наприкінці вводимо сир.

Розігріваємо сковороду із вершковим маслом. Виливаємо на неї підготовлену суміш і смажимо на слабкому вогні приблизно 5 хвилин. Потім вимикаємо плиту, накриваємо кришкою омлет і залишаємо в такому вигляді ще на кілька хвилин.

Подаємо апетитний сирний омлет та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

  1. Цей рецепт підкорив мережу: як приготувати швидку шарлотку на сковороді.
  2. Рецепт – хіт сезону: як приготувати зелений борщ з щавлем та яйцем.
  3. Рецепт швидкої піци за 10 хвилин: як приготувати її на сковороді.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами