Чимало господинь полюбляють експериментувати на кухні. І якщо ви вже робили самостійно ряжанку на заквасці, цього разу приготуйте твердий сир із молока. theLime підібрав простий рецепт натурального продукту для бутербродів.
Інгредієнти: молоко (1 л), яйця (3 шт.), сметана 15-20% (200 г), сіль (1-3 ч. л.).
Приготування:
Молоко необхідно взяти найбільш жирне – наприклад, магазинне 3,2%.
Виливаємо молоко в каструлю, додаємо сіль і, постійно перемішуючи, доводимо до кипіння.
У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо сметану 15-20%, ретельно перемішуємо вінчиком до однорідної консистенції.
Виливаємо яєчну суміш у гаряче молоко, проварюємо 6-8 хвилин, поки сир не почне відокремлюватися від сироватки.
Читайте також: Як приготувати домашнє молозиво з магазинного молока: простий рецепт.
Встановлюємо друшляк над каструлею, вистилаємо його марлею, складеною в декілька шарів. Відкидаємо сирну масу на друшляк і залишаємо на 5 хвилин, щоб витікла вся сироватка.
Беремо зручну форму для сиру із молока, в якій ножем робимо невеликі отвори. Перекладаємо туди отриману масу.
У глибоку миску ставимо друшляк, потім форму з сиром, а зверху встановлюємо на тарілку груз (прес), наприклад банку з водою. Залишаємо у такому вигляді на 4-5 годин або на всю ніч у холодильнику. Через зазначений проміжок часу сир із молока буде готовий.
Потім домашній сир нарізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як приготувати домашнє згущене молоко.
- Читайте також на theLime, як зробити сир із кислого молока.
Цікаві новини для вас:
- Як приготувати справжній омлет по-французьки у пакеті: простий рецепт.
- Готується дуже просто: рецепт коржиків з картоплею та сиром у якості начинки.
- З медом замість цукру: як приготувати ліниві вареники по закарпатському рецепту.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.