У сезон полуниці важливо не лише поласувати свіжими ягодами, а й встигнути зробити заготовки. Найбільш поширений метод заготовки полуниці на зиму – джеми та варення. Раніше ми розповідали, як приготувати полуничний джем з базиліком, а тепер пропонуємо взяти на замітку рецепт полуничного варення, яке зберігає аромат свіжої ягоди.
Інгредієнти: полуниця (1 кг), цукор (300 г), загущувач для варення на основі пектину (3 упаковки).
Приготування:
На першому етапі приготуйте тару для варення. Банки потрібного розміру добре вимийте, просушіть і простерилізуйте разом з жестяними кришками.
Полуницю ретельно промийте, переберіть і видаліть плодоніжки. Підпорчені ягідки відкиньте.
Далі візьміть каструлю з товстим дном та стінками і перекладіть туди ягоди. Висипте цукор, пектин і перебийте до стану пюре занурювальним блендером.
Читайте також: Рецепт смачного і густого полуничного джему, який матиме желеподібну консистенцію.
Отриману полуничну масу поставте на слабкий вогонь і доведіть до кипіння. Варіть приблизно 5 хвилин, постійно помішуючи, щоб варення не пригоріло.
Киплячий джем розлийте по підготовлених банках і одразу закатайте. Укутайте тару з варенням рушником і залиште в такому вигляді до охолодження. Потім приберіть у темне прохолодне місце для зберігання. Взимку подавайте полуничне варення з хрумкими тостами.
⠀
Раніше ми розповідали, як приготувати полуничний мус з йогуртом.