Лайм

Варення, яке зберігає аромат свіжої ягоди: рецепт полуничного джему на зиму

Джем виходить ароматним, в міру солодким та густим

У сезон полуниці важливо не лише поласувати свіжими ягодами, а й встигнути зробити заготовки. Найбільш поширений метод заготовки полуниці на зиму – джеми та варення. Раніше ми розповідали, як приготувати полуничний джем з базиліком, а тепер пропонуємо взяти на замітку рецепт полуничного варення, яке зберігає аромат свіжої ягоди.

Інгредієнти: полуниця (1 кг), цукор (300 г), загущувач для варення на основі пектину (3 упаковки).

Фото: pixabay.com

Приготування:

На першому етапі приготуйте тару для варення. Банки потрібного розміру добре вимийте, просушіть і простерилізуйте разом з жестяними кришками.

Полуницю ретельно промийте, переберіть і видаліть плодоніжки. Підпорчені ягідки відкиньте.

Далі візьміть каструлю з товстим дном та стінками і перекладіть туди ягоди. Висипте цукор, пектин і перебийте до стану пюре занурювальним блендером.

Читайте також: Рецепт смачного і густого полуничного джему, який матиме желеподібну консистенцію.

Отриману полуничну масу поставте на слабкий вогонь і доведіть до кипіння. Варіть приблизно 5 хвилин, постійно помішуючи, щоб варення не пригоріло.

Киплячий джем розлийте по підготовлених банках і одразу закатайте. Укутайте тару з варенням рушником і залиште в такому вигляді до охолодження. Потім приберіть у темне прохолодне місце для зберігання. Взимку подавайте полуничне варення з хрумкими тостами.

Фото: pixabay.com

Раніше ми розповідали, як приготувати полуничний мус з йогуртом.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні