Лайм

Варення, яке зберігає аромат свіжої ягоди: рецепт полуничного джему на зиму

Джем виходить ароматним, в міру солодким та густим

У сезон полуниці важливо не лише поласувати свіжими ягодами, а й встигнути зробити заготовки. Найбільш поширений метод заготовки полуниці на зиму – джеми та варення. Раніше ми розповідали, як приготувати полуничний джем з базиліком, а тепер пропонуємо взяти на замітку рецепт полуничного варення, яке зберігає аромат свіжої ягоди.

Інгредієнти: полуниця (1 кг), цукор (300 г), загущувач для варення на основі пектину (3 упаковки).

Фото: pixabay.com

Приготування:

На першому етапі приготуйте тару для варення. Банки потрібного розміру добре вимийте, просушіть і простерилізуйте разом з жестяними кришками.

Полуницю ретельно промийте, переберіть і видаліть плодоніжки. Підпорчені ягідки відкиньте.

Далі візьміть каструлю з товстим дном та стінками і перекладіть туди ягоди. Висипте цукор, пектин і перебийте до стану пюре занурювальним блендером.

Читайте також: Рецепт смачного і густого полуничного джему, який матиме желеподібну консистенцію.

Отриману полуничну масу поставте на слабкий вогонь і доведіть до кипіння. Варіть приблизно 5 хвилин, постійно помішуючи, щоб варення не пригоріло.

Киплячий джем розлийте по підготовлених банках і одразу закатайте. Укутайте тару з варенням рушником і залиште в такому вигляді до охолодження. Потім приберіть у темне прохолодне місце для зберігання. Взимку подавайте полуничне варення з хрумкими тостами.

Фото: pixabay.com

Раніше ми розповідали, як приготувати полуничний мус з йогуртом.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Якщо не встигли спекти паску: найпростіший рецепт крафіна, який можна приготувати до свята

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну паску-крафін на дріжджовому тісті, щоб здивувати гостей та побалувати близьких на Великдень 

Чи можна пекти паски у Страсну п'ятницю: народні традиції і що говорить церква

Чому паски можна пекти у Страсну п'ятницю, яка у 2024 році випадає на 3 травня, а також що ще обов'язково потрібно зробити в цей день

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги