Лайм

Полуничне варення з бананом та інші рецепти, які варто спробувати цього року

Візьміть собі на замітку кілька варіантів

Варення з полуниці для багатьох одне із найулюбленіших. Варіантів його приготування в мережі можна знайти безліч, і раніше ми вже ділилися деякими ідеями стосовно цього. Далі theLime розповість, як приготувати варення з полуниці та банану, а також поділиться іншими рецептами.

Фото: unsplash.com

Рецепт № 1

Інгредієнти: полуниця 500 г, банан 3 шт, цукор 300 г, вода 100 мл.

Приготування: ягоди розділіть на 4 частини, банан поріжте кружечками. Цукор висипте в каструлю, залийте його водою, доведіть до кипіння і тримайте на плиті ще близько 5 хвилин. При цьому вогонь повинен бути не надто сильним.

Додайте до цукрового сиропу банани та ягоди, перемішайте і чекайте доки маса охолоне. Включіть помірний вогонь, доведіть до кипіння і тримайте на плиті ще 5 хвилин.

Повторіть цикл від 3 до 5 разів - до того моменту, поки маса не досягне потрібної вам консистенції. Готове полуничне варення з бананом розлийте у стерилізовані банки та закрутіть їх на зиму.

Читайте також: Італійський варіант тертого пирога: як приготувати сбрічолату з полуницею і сиром.

Рецепт № 2

Інгредієнти: полуниця 1 кг, цукор 700г, лимон 1 шт, 15 листочків м'яти.

Приготування: ягоди помийте та засипте цукром. Витримайте їх у такому вигляді 8 годин. Поставте каструлю з ягодами на плиту і доведіть до кипіння на слабкому вогні.

Подрібніть листя м'яти і висипте їх до полуниці. Помийте лимон та перекрутіть його на м'ясорубці разом із цедрою. Додайте цитрусову масу в ємність із варенням. Варіть 10 хвилин після закипання.

Розлийте полуничне варення в банки і законсервуйте. Зберігайте в прохолодному темному місці.

Фото: unsplash.com

Рецепт № 3

Інгредієнти: полуниця 1 кг, цукор 1 кг, лимонна кислота 2 г, вода 20-25 мл.

Приготування: вимийте полуницю в холодній воді, видаліть хвостики та ще раз промийте її. Відкиньте ягоди на друшляк, щоб стекла вода. Перекладіть полуницю у глибоку ємність, засипте її цукром та залиште на 12 годин, щоб вона пустила сік.

Перемішайте ягоди, але не пошкодьте та не помніть їх. Розчиніть лимонну кислоту у воді та додайте до полуниці. Відправте ємність з ягодами на вогонь та перемішуйте масу до повного розчинення цукру. Зніміть полуницю з плити.

Візьміть невелику каструлю з нержавіючої сталі та додайте в неї не більше двох склянок полуниці з цукром. Відваріть її на сильному вогні при постійному перемішуванні близько 1 хвилини.

Зменшіть вогонь до середнього та проваріть ще 4 хвилини, помішуючи. Перелийте варену порцію полуниці в чисту стерилізовану банку та закрийте її.

Повторюйте цей процес, поки не скінчиться вся полуниця. Закриту в банках полуницю охолодіть догори дном та зберігайте в темному прохолодному місці.

Рецепт № 4

Інгредієнти: полуниця 1 кг, цукор 300г, вода 0, 2 л.

Приготування: банки промийте та простерилізуйте будь-яким способом. Зробіть сироп із цукру та води: для цього з'єднайте у мисці цукор з водою, доведіть до кипіння на невеликому вогні та охолодіть.

Фото: unsplash.com

Читайте на тему: Ароматне трояндове варення - хіт сезону: як приготувати його з пелюсток і цукру.

Ягоди добре промийте, очистіть та покладіть в сироп на 10-12 годин. Потім добре перемішайте та поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і витримайте ще 5 хвилин, обережно помішуючи.

Одразу після приготування перекладіть масу у підготовлені банки і герметично закрутіть кришками полуничне варення.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Так цвітну капусту ви ще не готували: рецепт овочевого стейку з сиром і беконом

Як приготувати стейк з цвітної капусти з беконом та сиром - рецепт Тетяни Літвінової

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників