Лайм

Всесвітній день морозива відзначають 10 червня: найкращі рецепти, які можна приготувати вдома

Поекспериментуйте зі смаками

Щороку 10 червня святкують Всесвітній день морозива. Вважається, що саме цього дня 1786 року в США почалися масові продажі цього десерту. І якщо ви вже робили полуничне морозиво, візьміть собі на замітку та інші прості рецепти цих ласощів. theLime докладніше розповідає про це.

Морозиво з арахісом

Інгредієнти: вершки 33% (500 мл), згущене молоко (350 г), смажений арахіс (100 г), сіль (0,5 ч. л.).

Приготування:

Вершки заздалегідь охолоджуємо. Потім збиваємо їх до пишності на це знадобиться приблизно 3-5 хвилин. Додаємо трохи згущеного молока і збиваємо ще декілька секунд. Виливаємо отриману масу у форму, посипаємо смаженим арахісом та сіллю. Потім поливаємо залишками згущеного молока.

Ставимо в морозильну камеру на 1,5-2 години.

Фото: pixabay.com

Читайте також: Топ-5 простих і смачних рецептів домашнього морозива із вершків.

Вершкове морозиво

Інгредієнти: вершки 33-35% (500 мл), згущене молоко (200-250 г), печиво (за бажанням).

Приготування:

Вершки збиваємо. Коли почнуть залишатися сліди від міксера – додаємо згущене молоко і продовжуємо збивати до загустіння. Ставимо масу в морозилку приблизно на 1 годину.

Через зазначений проміжок часу збиваємо охолоджену масу ще раз 1-2 хвилини.

Можна залити у форми або одну форму. Також можна зробити морозиво із печивом: дно форми вистилаємо харчовою плівкою, зверху викладаємо в один шар печиво. Зверху виливаємо морозиво та на нього кладемо ще шар печива.

Ставимо в морозильну камеру на 5-6 годин, а краще на ніч.

Фото: pixabay.com

Читайте також: Як зробити домашнє морозиво з йогурту з бананом: простий рецепт.

Кавове морозиво з бананом

Інгредієнти: банан (2 шт.), арахісова паста (2 ст. л.), кокосове молоко (50 г), мед (20 г), сіль (щіпка), розчинна суха кава (2-2,5 г).

Приготування:

У чаші блендера збиваємо всі компоненти до тих пір, поки не вийде кремоподібна маса. Розливаємо у форми чи контейнер.

Заморожуємо щонайменше 3-4 години.

Фото: instagram.com/julia_koretska_

Цікаві новини для вас:

  1. Безалкогольний мохіто – популярний літній коктейль: як його приготувати.
  2. Варення, яке зберігає аромат свіжої ягоди: рецепт полуничного джему на зиму.
  3. Холодник замість окрошки: як приготувати на кефірі літню першу страву.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні