Щороку 10 червня святкують Всесвітній день морозива. Вважається, що саме цього дня 1786 року в США почалися масові продажі цього десерту. І якщо ви вже робили полуничне морозиво, візьміть собі на замітку та інші прості рецепти цих ласощів. theLime докладніше розповідає про це.
Морозиво з арахісом
Інгредієнти: вершки 33% (500 мл), згущене молоко (350 г), смажений арахіс (100 г), сіль (0,5 ч. л.).
Приготування:
Вершки заздалегідь охолоджуємо. Потім збиваємо їх до пишності – на це знадобиться приблизно 3-5 хвилин. Додаємо трохи згущеного молока і збиваємо ще декілька секунд. Виливаємо отриману масу у форму, посипаємо смаженим арахісом та сіллю. Потім поливаємо залишками згущеного молока.
Ставимо в морозильну камеру на 1,5-2 години.
Читайте також: Топ-5 простих і смачних рецептів домашнього морозива із вершків.
Вершкове морозиво
Інгредієнти: вершки 33-35% (500 мл), згущене молоко (200-250 г), печиво (за бажанням).
Приготування:
Вершки збиваємо. Коли почнуть залишатися сліди від міксера – додаємо згущене молоко і продовжуємо збивати до загустіння. Ставимо масу в морозилку приблизно на 1 годину.
Через зазначений проміжок часу збиваємо охолоджену масу ще раз 1-2 хвилини.
Можна залити у форми або одну форму. Також можна зробити морозиво із печивом: дно форми вистилаємо харчовою плівкою, зверху викладаємо в один шар печиво. Зверху виливаємо морозиво та на нього кладемо ще шар печива.
Ставимо в морозильну камеру на 5-6 годин, а краще на ніч.
Читайте також: Як зробити домашнє морозиво з йогурту з бананом: простий рецепт.
Кавове морозиво з бананом
Інгредієнти: банан (2 шт.), арахісова паста (2 ст. л.), кокосове молоко (50 г), мед (20 г), сіль (щіпка), розчинна суха кава (2-2,5 г).
Приготування:
У чаші блендера збиваємо всі компоненти – до тих пір, поки не вийде кремоподібна маса. Розливаємо у форми чи контейнер.
Заморожуємо щонайменше 3-4 години.
- Раніше ми розповіли, як зробити домашнє морозиво на молоці та яйцях.
- Читайте також на theLime, як приготувати вдома італійське морозиво Семіфредо.
Цікаві новини для вас:
- Безалкогольний мохіто – популярний літній коктейль: як його приготувати.
- Варення, яке зберігає аромат свіжої ягоди: рецепт полуничного джему на зиму.
- Холодник замість окрошки: як приготувати на кефірі літню першу страву.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.