Лайм

Найпростіше у приготуванні: рецепт натурального фруктового морозива з полуницею

Літо – сезон морозива, приготувати яке своїми руками зовсім не складно. Існує маса рецептів домашнього морозива, але найпопулярніший і найпростіший - на основі молока. Доповнити його можна свіжими ягодами полуниці, урожай якої в Україні у розпалі.

Інгредієнти для полуничного морозива: 450 г свіжої полуниці, 70 г рідкого (не кристалізованого) меду, 70 мл молока, чайна ложка лимонного соку.

Читайте також: Топ-5 простих та смачних рецептів домашнього морозива із вершків.

Фото: Getty Images

Приготування фруктового морозива з полуницею

Ягоди полуниці миємо, видаляємо плодоніжки, сушимо за допомогою паперових рушників або даємо воді стекти природним чином.

Кладемо ягоди в чашу блендера, додаємо 70 г рідкого меду (близько 3,5 столових ложок), молоко та лимонний сік. Перемелюємо інгредієнти до однорідної маси.

Розкладаємо полуничну масу у формочки і прибираємо в морозильну камеру. Охолоджуємо домашнє фруктове морозиво не довше ніж 1 годину, щоб не кристалізувалася вода - інакше смак десерту може зіпсуватися.

Читайте також: Як зробити домашнє морозиво з йогурту з бананом: простий рецепт.

До речі, таке морозиво можна зробити із замороженої полуниці. Процес приготування практично ідентичний: не розморожуючи ягоди, подрібніть їх у блендері з молоком, медом та лимонним соком. Десерт буде готовий до вживання відразу після приготування - додатково охолоджувати його не потрібно.

Раніше ми розповідали, як приготувати популярне італійське морозиво Семіфредо.

Цікаві рецепти для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Якщо не встигли спекти паску: найпростіший рецепт крафіна, який можна приготувати до свята

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну паску-крафін на дріжджовому тісті, щоб здивувати гостей та побалувати близьких на Великдень 

Чи можна пекти паски у Страсну п'ятницю: народні традиції і що говорить церква

Чому паски можна пекти у Страсну п'ятницю, яка у 2024 році випадає на 3 травня, а також що ще обов'язково потрібно зробити в цей день

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги