Навіть під час війни ніхто не скасовував маленькі сімейні свята, значні дати та вечірні посиденьки з близькими. І якщо у вас немає можливості купити або замовити торт, можна приготувати смачний десерт самостійно. Влітку особливою популярністю користується торт Бите скло, який можна зробити з крекерами, зі згущеним молоком або вершками і білим шоколадом. theLime ділиться простим рецептом останнього.
Інгредієнти для желе та мусу: желе з різними смаками (2-3 упаковки), сметана 20% (600 мл), жирні вершки від 33% (550 мл), білий шоколад (180 г), цукор (100 г), ванільний цукор (2 пакетика), желатин (24 г), холодна вода для желатину (150 мл).
Інгредієнти для бісквіту: яйця (3 шт.), цукор (130 г), молоко (65 мл), рослинна олія (50 мл), борошно (100 г), какао (20 г), розпушувач (6 г).
Приготування:
Для приготування такого десерту необхідно заздалегідь спекти бісквіт.
Для цього беремо яйця кімнатної температури, розбиваємо в глибоку ємність, збиваємо за допомогою міксера до мінімального збільшення в обсязі.
Потім додаємо в яєчну масу цукор. Продовжуємо збивати протягом 7 хвилин до пишної світлої маси, вона має збільшитися щонайменше в 3 рази.
Потім додаємо рослинну олію та молоко. Перемішуємо до однорідності на низьких оборотах міксера. У два етапи додаємо просіяні через сито какао, борошно та розпушувач. Вимішуємо тісто вінчиком або силіконовою лопаткою за годинниковою стрілкою до повної однорідності та розподілення сухих інгредієнтів. Тісто має вийти максимально повітряним.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 165°С.
Форму для випічки вистилаємо пергаментним папером, переливаємо в неї отримане тісто, ставимо в духовку і випікаємо приблизно 50 хвилин. Готовність бісквіту можна перевірити дерев'яною шпажкою.
Даємо йому трохи охолонути у формі – близько 10 хвилин. Виймаємо із форми та кладемо на решітку до повного охолодження. Загортаємо у харчову плівку та відправляємо в холодильник мінімум на 5 годин.
Охолоджений бісквіт розрізаємо на три частини.
Читайте також: Що приготувати з желатином замість "битого скла": рецепт баварського десерту.
Займемося приготуванням желе. У 90 г сухого порошку додаємо 300 мл гарячої води, ретельно перемішуємо, виливаємо в підготовлений посуд і чекаємо, поки воно повністю охолоне за кімнатної температури, потім прибираємо в холодильник. Застигле желе розрізаємо на невеликі шматочки ножем.
Щоб приготувати мус, у невеликий сотейник виливаємо 150 мл вершків, додаємо сюди ж цукор, ставимо на маленький вогонь. Як тільки цукор розчиниться, знімаємо рідину з вогню, додаємо желатин та білий шоколад, перемішуємо все до однорідності. У трохи теплу масу додаємо сметану.
Паралельно збиваємо охолоджені вершки до м'яких піків. З'єднуємо зі сметанно-шоколадною основою, вимішуючи вінчиком.
Підготовлюємо форму для збирання торта: внутрішню частину роз'ємного кільця потрібно обернути ацетатною плівкою. Ставимо кільце на підкладку та відправляємо в морозильну камеру на 30 хвилин. Таким чином мус не вилізе знизу кільця, а миттєво охолоне.
Збираємо торт: на дно кладемо перший бісквітний корж, потім наливаємо трохи мусу, зверху хаотично викладаємо шматочки желе. Поверх желе знову виливаємо мус, розрівнюємо ложкою і кладемо другий корж, виливаємо на нього мус, викладаємо шматочки желе і так далі. Відправляємо у холодильник до повного застигання.
Подаємо новий варіант десерту Бите скло до столу, нарізаємо на порційні шматочки та насолоджуємося смаком.
Переглянути цей допис до Instagram
- Раніше ми розповіли, як приготувати ароматний медовик із сметанним кремом.
- Читайте також на theLime, як приготувати простий млинцевий торт із вишнями і кремом.
Цікаві новини для вас:
- Як приготувати кіш з куркою та овочами: простий літній рецепт.
- Найпростіше у приготуванні: рецепт натурального фруктового морозива з полуницею.
- Королівське варення: як приготувати ягідний джем з порічок та апельсину.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.