Досвідчені господині полюбляють балувати своїх рідних різноманітними стравами та соліннями. А в умовах війни та росту цін на продукти така консервація може суттєво знизити витрати на овочі в холодну пору року. І якщо ви вже закрили декілька банок огірків по-королівськи або маринованих огірків з кабачками, візьміть собі на замітку консервацію під назвою "Дамські пальчики". theLime підібрав простий рецепт, як зробити огірки четвертинками.
Інгредієнти: огірки (4 кг), зеленень кропу (невеликий пучок), мелений чорний перець (1 ст. л.), рослинна олія (250 мл), оцет 9% (250 мл), зелень петрушки (невеликий пучок), сіль (3 ст. л.), цукор (100 г), часник (7 зубчиків).
Приготування:
Огірки промиваємо у проточній воді та нарізаємо їх уздовж на 4-6 частин.
Зелень промиваємо в проточній воді, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо її.
У велику миску викладаємо огірки, зелень, пропущений через прес часник і мелений перець. Добре перемішуємо.
В іншому посуді змішуємо цукор, сіль та оцет, а потім виливаємо в миску з огірками. Додаємо рослинну олію та перемішуємо всі інгредієнти. Залишаємо при кімнатній температурі на 2-3 години.
Читайте також: Хрумкі малосольні огірки: як приготувати в пакеті або 3-літровій банці.
За цей час стерилізуємо банки та кришки. Миємо їх під проточною водою з харчовою содою або миючим засобом, кришки кидаємо в каструлю з окропом і проварюємо хвилин 5-10. Банки стерилізуємо на водяній бані, в духовці чи мікрохвильовій печі. Якщо банки невеликого розміру, то вистачить і 10-15 хвилин.
Через зазначений проміжок часу викладаємо в них огірки та заливаємо соком, що виділився.
Стерилізуємо заготовку: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник або марлю. Викладаємо в неї банки з "Дамськими пальчиками", заливаємо їх водою по плічка. Стерилізуємо приблизно 20 хвилин після закипання води.
Закочуємо банки з огірками четвертинками кришками, накриваємо їх ковдрою і залишаємо до охолодження. Після цього банки переносимо у темне та прохолодне місце до зими.
- Раніше ми розповіли, як закрити хрумкі квашені огірки на зиму у 3-літровій банці.
- Читайте також на theLime швидкий рецепт огірків по-корейськи з часником і кропом.
Цікаві новини для вас:
- Кабачки на зиму без стерилізації: як приготувати в гостро-солодкому соусі сацебелі.
- Варення з зелених волоських горіхів готують на початку липня: як закрити його на зиму.
- Простий рецепт варення із черешні без кісточок: як приготувати його на зиму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.