Лайм

Як закрити на зиму смачні огірки четвертинками: рецепт "Дамських пальчиків"

Спробуйте зробити таку незвичну заготовку

Досвідчені господині полюбляють балувати своїх рідних різноманітними стравами та соліннями. А в умовах війни та росту цін на продукти така консервація може суттєво знизити витрати на овочі в холодну пору року. І якщо ви вже закрили декілька банок огірків по-королівськи або маринованих огірків з кабачками, візьміть собі на замітку консервацію під назвою "Дамські пальчики". theLime підібрав простий рецепт, як зробити огірки четвертинками.

Фото: pinterest.com

Інгредієнти: огірки (4 кг), зеленень кропу (невеликий пучок), мелений чорний перець (1 ст. л.), рослинна олія (250 мл), оцет 9% (250 мл), зелень петрушки (невеликий пучок), сіль (3 ст. л.), цукор (100 г), часник (7 зубчиків).

Приготування:

Огірки промиваємо у проточній воді та нарізаємо їх уздовж на 4-6 частин.

Зелень промиваємо в проточній воді, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо її.

У велику миску викладаємо огірки, зелень, пропущений через прес часник і мелений перець. Добре перемішуємо.

В іншому посуді змішуємо цукор, сіль та оцет, а потім виливаємо в миску з огірками. Додаємо рослинну олію та перемішуємо всі інгредієнти. Залишаємо при кімнатній температурі на 2-3 години.

Читайте також: Хрумкі малосольні огірки: як приготувати в пакеті або 3-літровій банці.

За цей час стерилізуємо банки та кришки. Миємо їх під проточною водою з харчовою содою або миючим засобом, кришки кидаємо в каструлю з окропом і проварюємо хвилин 5-10. Банки стерилізуємо на водяній бані, в духовці чи мікрохвильовій печі. Якщо банки невеликого розміру, то вистачить і 10-15 хвилин.

Через зазначений проміжок часу викладаємо в них огірки та заливаємо соком, що виділився.

Стерилізуємо заготовку: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник або марлю. Викладаємо в неї банки з "Дамськими пальчиками", заливаємо їх водою по плічка. Стерилізуємо приблизно 20 хвилин після закипання води.

Закочуємо банки з огірками четвертинками кришками, накриваємо їх ковдрою і залишаємо до охолодження. Після цього банки переносимо у темне та прохолодне місце до зими.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

  1. Кабачки на зиму без стерилізації: як приготувати в гостро-солодкому соусі сацебелі.
  2. Варення з зелених волоських горіхів готують на початку липня: як закрити його на зиму.
  3. Простий рецепт варення із черешні без кісточок: як приготувати його на зиму.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг

Сандвіч-конструктор - чудова ідея сніданку за 5 хвилин

Блогерка Джина Каас показала чудову ідею сніданку за 5 хвилин - цей сандвіч з беконом і сиром точно сподобається всій родині