Серпень у багатьох господинь – це сезон консервації. А для деяких приготування заготовок на зиму є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви зробили кілька баночок томатного соусу Сацебелі на зиму, цього разу закрийте заправку для борщу. theLime підібрав простий рецепт без оцту.
Читайте також: Смачна консервація на зиму: рецепт пікантних кабачків у томаті із часником.
Інгредієнти: буряк (1 кг), морква (1 кг), цибуля ріпчаста (1 кг), солодкий перець (0,5 кг), помідори (1,5 кг), сіль (2 ст. л.), цукор (1 ст. л.), томатна паста (4 ст. л.), рослинна олія (1 склянка), часник (головка).
Приготування:
Помідори промиваємо та очищаємо від шкірки. Для цього робимо по центру хрестоподібний надріз і опускаємо плоди в окріп на кілька секунд. Потім легко знімаємо шкірку з помідорів. Нарізаємо невеликими шматочками та пропускаємо через м'ясорубку.
Додаємо сіль, цукор та томатну пасту. Добре перемішуємо.
Очищені моркву та буряки тремо на тертці та додаємо в каструлю з томатною сумішшю. Перемішуємо та ставимо на середній вогонь.
Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками, відправляємо в ємність до інших овочів.
Читайте також: Як зробити густий домашній кетчуп, що нічим не поступається магазинному: рецепт на зиму.
Солодкий перець нарізаємо дрібною соломкою і додаємо в каструлю. Перемішуємо. Вливаємо олію, ще раз перемішуємо і уварюємо на слабкому вогні 30-35 хвилин. Накриваємо кришкою, залишивши невеликий отвір, щоб виходила пара.
Наприкінці додаємо дрібно нарізаний часник, перемішуємо, тримаємо на плиті 5 хвилин і вимикаємо. Борщова заправка на зиму готова, лишилося тільки її закатати.
Розкладаємо гарячу овочеву суміш по стерилізованих банках та наливаємо рідину, яка утворилася під час варіння. Закручуємо гвинтовими кришками або закочуємо. Перевертаємо банки догори дном, укутуємо і залишаємо до повного остигання.
- Читайте також на theLime рецепт найпростішого томатного соку на зиму.
Цікаві новини для вас:
- Так готували ще наші бабусі: класичний рецепт баклажанної ікри на зиму.
- Новий цікавий рецепт: як приготувати на зиму пікантну кабачкову ікру з карі.
- Класична консервація на зиму: як приготувати Тещин язик з баклажанів.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.