У сезон кабачків, який зараз у розпалі, потрібно встигнути не тільки насолодитися свіжими овочами, а й подумати про заготовки. І якщо ви вже робили гостру кабачкову ікру або з додаванням майонезу, цього разу закрийте кілька баночок пікантної з карі. theLime підібрав незвичний рецепт Лілії Цвіт.
Читайте також: Найпростіший рецепт кабачкової ікри: як приготувати на зиму з томатною пастою.
Інгредієнти на 5 банок по 0,5 л: кабачки (2 кг), перець (1 кг), цибуля (0,5 кг), сіль (1,5 ст. л.), рослинна олія (100 мл), оцет 9% (50 мл), цукор (50 г), карі (2 ст. л.), коріандр мелений (1 ч. л.), куркума (1 ч. л.).
Приготування:
Всі овочі ретельно промиваємо у проточній воді.
Солодкий перець очищаємо від насіння та нарізаємо середніми скибочками, цибулю очищаємо від лушпиння та нарізаємо півкільцями.
Кабачки нарізаємо кільцями, перекладаємо в глибокий посуд, солимо, перемішуємо і залишаємо приблизно на півгодини, щоб вони пустили сік.
Через зазначений проміжок часу додаємо до кабачків цибулю, перець, цукор та олію. Ставимо на плиту, накриваємо кришкою та проварюємо близько 1 години. Періодично перемішуємо.
Читайте також: Смачна консервація на зиму: як приготувати кабачки по-корейськи з морквою.
Потім вимикаємо плиту і додаємо всі спеції та оцет, подрібнюємо овочеву масу за допомогою блендера до однорідності. Потім знову ставимо каструлю з кабачковою ікрою на плиту і проварюємо ще приблизно 30-40 хвилин, щоб випарувалася зайва волога. Особливість цього рецепту – у ньому не використовуємо томатну пасту.
Тим часом підготуємо банки для консервації: промиваємо їх та стерилізуємо в духовці при температурі 110°С 5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою приблизно 5 хвилин.
Гарячу кабачкову ікру з приправою карі розливаємо в стерильні банки, закриваємо кришками. Перевертаємо догори дном до повного остигання консервації.
- Раніше ми розповіли, як приготувати кабачки як ананаси.
- Читайте також на theLime, як зробити на зиму смачну ікру з кабачків, що переросли.
Цікаві новини для вас:
- Тільки помідори, сіль та цукор: рецепт найпростішого томатного соку на зиму.
- Усі закривають огірки пікулі на зиму: що це за рецепт і як їх приготувати.
- Як зробити густий домашній кетчуп, що нічим не поступається магазинному: рецепт на зиму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.