Лайм

Новий цікавий рецепт: як приготувати на зиму пікантну кабачкову ікру з карі

Поекспериментуйте на дозвіллі

У сезон кабачків, який зараз у розпалі, потрібно встигнути не тільки насолодитися свіжими овочами, а й подумати про заготовки. І якщо ви вже робили гостру кабачкову ікру або з додаванням майонезу, цього разу закрийте кілька баночок пікантної з карі. theLime підібрав незвичний рецепт Лілії Цвіт.

Читайте також: Найпростіший рецепт кабачкової ікри: як приготувати на зиму з томатною пастою.

Фото: скріншот із відео на youtube.com

Інгредієнти на 5 банок по 0,5 л: кабачки (2 кг), перець (1 кг), цибуля (0,5 кг), сіль (1,5 ст. л.), рослинна олія (100 мл), оцет 9% (50 мл), цукор (50 г), карі (2 ст. л.), коріандр мелений (1 ч. л.), куркума (1 ч. л.).

Приготування:

Всі овочі ретельно промиваємо у проточній воді.

Солодкий перець очищаємо від насіння та нарізаємо середніми скибочками, цибулю очищаємо від лушпиння та нарізаємо півкільцями.

Кабачки нарізаємо кільцями, перекладаємо в глибокий посуд, солимо, перемішуємо і залишаємо приблизно на півгодини, щоб вони пустили сік.

Через зазначений проміжок часу додаємо до кабачків цибулю, перець, цукор та олію. Ставимо на плиту, накриваємо кришкою та проварюємо близько 1 години. Періодично перемішуємо.

Читайте також: Смачна консервація на зиму: як приготувати кабачки по-корейськи з морквою.

Потім вимикаємо плиту і додаємо всі спеції та оцет, подрібнюємо овочеву масу за допомогою блендера до однорідності. Потім знову ставимо каструлю з кабачковою ікрою на плиту і проварюємо ще приблизно 30-40 хвилин, щоб випарувалася зайва волога. Особливість цього рецепту – у ньому не використовуємо томатну пасту.

Тим часом підготуємо банки для консервації: промиваємо їх та стерилізуємо в духовці при температурі 110°С 5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою приблизно 5 хвилин.

Гарячу кабачкову ікру з приправою карі розливаємо в стерильні банки, закриваємо кришками. Перевертаємо догори дном до повного остигання консервації.

Цікаві новини для вас:

  1. Тільки помідори, сіль та цукор: рецепт найпростішого томатного соку на зиму.
  2. Усі закривають огірки пікулі на зиму: що це за рецепт і як їх приготувати.
  3. Як зробити густий домашній кетчуп, що нічим не поступається магазинному: рецепт на зиму.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні