У суботу, 19 серпня, християни східного обряду відзначатимуть важливе свято – Яблучний Спас або Преображення Господнє. Цього дня прийнято святити у церкві яблука, мед, овочі, хліб та воду. Багато господинь на честь свята балують свою сім'ю смачною випічкою та іншими стравами, головні інгредієнти в яких – яблука. theLime ділиться простим рецептом штруделя.
Читайте також: Що готувати на Яблучний Спас: чотири обрядові страви, які мають бути на столі.
Інгредієнти для тіста: борошно (3 склянки), яйце (1 шт.), вода (1/3 склянки), рослинна олія (1/3 склянки), ванільний цукор (10 г).
Інгредієнти для начинки: яблука (2 кг), коричневий цукор (3-4 ст. л.), лимонний сік (2 ст. л.), кориця (за бажанням), вершкове масло (для змащування), жовток (для змащування).
Приготування:
У глибоку миску розбиваємо яйце, додаємо ванільний цукор і ретельно перемішуємо. Після цього додаємо олію та воду. Знову все перемішуємо.
В окрему ємність просіюємо через сито борошно. До нього додаємо яйце, перемішане з олією та водою. Ретельно вимішуємо тісто, замотуємо його в плівку та залишаємо на 30 хвилин.
Яблука миємо, очищаємо, вирізаємо насіннєву коробку і нарізаємо невеликими шматочками.
Розігріваємо сковороду, в неї висипаємо яблука, додаємо коричневий цукор та лимонний сік, за бажанням можна додати корицю. Карамелізуємо яблука приблизно 10 хвилин, орієнтуємось на їхній вигляд.
Читайте також: Найпростіша випічка на Яблучний Спас: як приготувати ніжну шарлотку з яблуками.
Коли тісто відпочило, ділимо його на три рівні частини, тонко розкочуємо, потім змащуємо розтопленим вершковим маслом.
Викладаємо на тісто яблучну начинку. Закручуємо штрудель як рулет і защипуємо краї.
Деко або форму для випічки вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо на неї штруделі та перед випіканням змащуємо їх жовтком.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С та випікаємо 40 хвилин. Потім чекаємо, поки штрудель охолоне.
Перед подачею яблучний пиріг можна посипати цукровою пудрою.
- Раніше ми розповіли, як спекти французький яблучний пиріг.
- Читайте також на theLime простий рецепт яблучного пирога, який варто приготувати замість шарлотки.
Цікаві новини для вас:
- Потрібно тільки два інгредієнти: як закрити помідори на зиму, щоб були як свіжі.
- Швидка консервація на зиму: як зробити густе варення з груш, щоб вони не розварилися.
- Мариновані огірки, які розлітаються на ура: рецепт корнішонів по-польськи.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.