Лайм

Рецепт до Яблучного Спасу: як приготувати запашний штрудель з яблуками

Побалуйте свою сім'ю чи гостей

У суботу, 19 серпня, християни східного обряду відзначатимуть важливе свято – Яблучний Спас або Преображення Господнє. Цього дня прийнято святити у церкві яблука, мед, овочі, хліб та воду. Багато господинь на честь свята балують свою сім'ю смачною випічкою та іншими стравами, головні інгредієнти в яких – яблука. theLime ділиться простим рецептом штруделя.

Читайте також: Що готувати на Яблучний Спас: чотири обрядові страви, які мають бути на столі.

Фото: instagram.com/natalie.belichuk

Інгредієнти для тіста: борошно (3 склянки), яйце (1 шт.), вода (1/3 склянки), рослинна олія (1/3 склянки), ванільний цукор (10 г).

Інгредієнти для начинки: яблука (2 кг), коричневий цукор (3-4 ст. л.), лимонний сік (2 ст. л.), кориця (за бажанням), вершкове масло (для змащування), жовток (для змащування).

Приготування:

У глибоку миску розбиваємо яйце, додаємо ванільний цукор і ретельно перемішуємо. Після цього додаємо олію та воду. Знову все перемішуємо.

В окрему ємність просіюємо через сито борошно. До нього додаємо яйце, перемішане з олією та водою. Ретельно вимішуємо тісто, замотуємо його в плівку та залишаємо на 30 хвилин.

Яблука миємо, очищаємо, вирізаємо насіннєву коробку і нарізаємо невеликими шматочками.

Розігріваємо сковороду, в неї висипаємо яблука, додаємо коричневий цукор та лимонний сік, за бажанням можна додати корицю. Карамелізуємо яблука приблизно 10 хвилин, орієнтуємось на їхній вигляд.

Читайте також: Найпростіша випічка на Яблучний Спас: як приготувати ніжну шарлотку з яблуками.

Коли тісто відпочило, ділимо його на три рівні частини, тонко розкочуємо, потім змащуємо розтопленим вершковим маслом.

Викладаємо на тісто яблучну начинку. Закручуємо штрудель як рулет і защипуємо краї.

Деко або форму для випічки вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо на неї штруделі та перед випіканням змащуємо їх жовтком.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С та випікаємо 40 хвилин. Потім чекаємо, поки штрудель охолоне.

Перед подачею яблучний пиріг можна посипати цукровою пудрою.

Фото: instagram.com/milatort_caramel

Цікаві новини для вас:

  1. Потрібно тільки два інгредієнти: як закрити помідори на зиму, щоб були як свіжі.
  2. Швидка консервація на зиму: як зробити густе варення з груш, щоб вони не розварилися.
  3. Мариновані огірки, які розлітаються на ура: рецепт корнішонів по-польськи.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні