Серпень у багатьох господинь – це сезон консервації. А для деяких приготування заготовок на зиму є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви зробили кілька баночок голих помідорів або томатного соку, закрийте також домашній кетчуп з крохмалем. наLime підібрав простий рецепт консервації.
Читайте також: Хріновина – гострий соус з помідорів з хроном і часником: як його приготувати.
Інгредієнти: томати (5 кг), цибуля (0,5 кг), болгарський перець (2 шт.), цукор (200 г), сіль (3 ст. л.), кориця (0,5 ч. л.), червоний гострий перець (0,5 ч. л.), гвоздика (1 ч. л.), суміш перців горошком (0,5 ч. л.), запашний перець горошком (0,5 ч. л.), оцет 9% (150 мл), картопляний крохмаль (4 ст. л.).
Приготування:
Помідори промиваємо у проточній воді, обрізаємо місця кріплення плодоніжки, нарізаємо великими скибочками.
Цибулю очищаємо від лушпиння і теж нарізаємо досить крупно.
Болгарський перець споліскуємо, вирізаємо насіннєву коробку та ріжемо ножем.
Пропускаємо томати через м'ясорубку із спеціальною насадкою, щоб вичавити з них сік. Переливаємо його в каструлю та ставимо на слабкий вогонь.
Читайте також: Як закрити кетчуп на зиму: найпростіший рецепт густого соусу з яблуками.
Цибулю та болгарський перець теж пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо їх у томатний сік та варимо на слабкому вогні приблизно 2 години. Іноді знімаємо піну, що утворилася.
Також додаємо спеції: у невеликий шматочок марлі висипаємо суміш гвоздику, перець горошком та запашний перець горошком, зав'язуємо та відправляємо у каструлю з томатною сумішшю. Усі разом варимо 2 години, потім дістаємо мішечок зі спеціями.
Отриману масу перебиваємо за допомогою блендера, збираємо піну, додаємо сіль, цукор, корицю та оцет.
У невеликій піалі розчиняємо в холодній воді (50 мл) крохмаль, ретельно перемішуючи ложкою. Вливаємо його в томатний соус, постійно помішуючи, і проварюємо ще 2-3 хвилини. І ще раз перебиваємо все блендером.
Тим часом стерилізуємо банки та кришки. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці за температури 180°С, на пару або в мікрохвильовій печі. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 5-10 хвилин.
Розкладаємо кетчуп у стерилізовані банки, закочуємо кришками, перевертаємо догори дном і укутуємо до повного охолодження.
- Раніше ми розповіли, як закрити на зиму густу томатну пасту.
- Читайте також на theLime, як приготувати ніжний і густий кетчуп з кабачків.
Цікаві новини для вас:
- З часником, хроном та гострим перцем: вдалий рецепт квашених помідорів у відрі.
- Баклажани як гриби – смачний салат на зиму: як приготувати з майонезом та грибною приправою.
- Як приготувати аджику: рецепти консервації на зиму, які обожнюють за смак та простоту.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.