Лайм

Як зробити томатний сік з помідорів на зиму: найпростіший спосіб приготування

З цим рецептом впорається навіть господиня-початківець

Кожна досвідчена господиня має свій улюблений рецепт заготовки на зиму з помідорів: хтось квасить їх із гірчичним порошком у банках, хтось закриває за класичним рецептом з морквяним бадиллям, а інші роблять у солодкому маринаді. theLime підібрав найпростіший рецепт томатного соку, який можна зберігати в квартирі за кімнатної температури.

Читайте також: Тільки помідори, сіль та цукор: рецепт найпростішого томатного соку на зиму.

Фото: pinterest.com

Інгредієнти: томати, сіль (1 ст. л.), лимонна кислота (0,5 ч. л.).

Приготування:

Помідори заливаємо холодною водою і залишаємо у такому вигляді приблизно на 20-30 хвилин. Потім обрізаємо зіпсовані чи гнилі місця, а також видаляємо місця кріплення плодоніжки.

Викладаємо підготовлені помідори у велику каструлю. Вмикаємо плиту та проварюємо їх на середньому вогні із закритою кришкою приблизно 30-40 хвилин без будь-яких спецій. Томати мають стати дуже м'якими. За цей час декілька разів перемішуємо чистою дерев'яною лопаткою чи ложкою.

Вимикаємо вогонь і залишаємо помідори остигати при закритій кришці.

Коли вони стануть теплими, беремо іншу каструлю та сито. Маленькими порціями накладаємо розварену помідорну масу на сито і за допомогою ложки або лопатки вичавлюємо весь сік. На ситі повинні залишитися лише шкірка та кісточки томатів.

Читайте також: Як закрити кетчуп на зиму: найпростіший рецепт густого соусу з яблуками.

Ставимо каструлю із соком на плиту, додаємо сіль та лимонну кислоту, завдяки якій цю заготовку можна буде зберігати у квартирі при кімнатній температурі. За бажанням можна додати будь-які інші спеції. Чекаємо, доки томатний сік закипить, тримаємо його на плиті ще близько 5 хвилин.

Тим часом стерилізуємо банки та кришки. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці при температурі 180°С, на пару або в мікрохвильовій печі. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 5-10 хвилин.

Розливаємо томатний сік у банки та закриваємо кришками.

Читайте також на theLime рецепт солодких маринованих помідорів, який роками залишається популярним у господинь.

Цікаві новини для вас:

  1. Рецепт ікри із запечених баклажанів став хітом 2023 року: чим він цікавий.
  2. Потрібно тільки два інгредієнти: як закрити помідори на зиму, щоб були як свіжі.
  3. З буряком і томатною пастою: як приготувати заправку для борщу на зиму.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні