Томати – один із найпопулярніших овочів для консервації. Їх квасять, солять, маринують, в'ялять у духовці, роблять томатний сік та різні соуси, такі як кетчуп і аджика. Хітом у господинь стали помідори по-єврейськи на зиму, які готують із болгарським та гострим перцем, і закривають під капронові кришки. theLime підібрав для вас рецепт цієї популярної консервації.
Читайте також: Як зробити густий домашній кетчуп, що нічим не поступається магазинному: рецепт на зиму.
Інгредієнти (на 6 банок по 3 л): помідори, болгарський перець (6 шт.), гострий перець (2-3 шт.), часник (6 головок), вода (6,5 л), цукор (3 склянки), оцет (3 склянки), сіль (1 склянка), аспірин (18 таблеток).
Приготування:
Спочатку підготуйте усі інгредієнти. Овочі ретельно промийте. Часник очистіть від лушпиння. З перців видаліть насіння і перекрутіть на м'ясорубці разом із часником.
Перекладіть у велику каструлю, додайте воду, висипте цукор, сіль і влийте оцет. Ретельно перемішайте.
Читайте також: Класичний рецепт помідорів завойовує популярність у господинь: у чому його особливість.
У чисті вимиті банки складіть помідори. У кожну банку покладіть по 3 таблетки аспірину.
Залийте маринадом з перців та часнику, закрийте капроновими кришками та поставте у погреб. Через місяць-півтора помідори по-єврейськи будуть готові.
Раніше ми розповідали, як закрити квашені помідори, щоб не перекисли до зими.