Лайм

Чи треба вкривати і обрізати полуницю на зиму: як роблять досвідчені садівники

Дізнайтесь важливі нюанси

Після збору урожаю не варто думати, що догляд за ним закінчується, оскільки перехід з літа в осінь також є важливим етапом. У цей час досвідчені господарі дотримуються певних правил, які допомагають їм подбати про майбутній урожай у наступному році.

Наприклад, раніше ми вже розповідали, що робити із малиною після збору урожаю, а також ділилися, чим засіяти грядки у вересні, аби дати землі відпочити. Цього разу мова йтиме про полуницю, а саме про те, чи потрібно її обрізати та вкривати на зиму.

Читайте також: Посівний календар на вересень 2023: сприятливі та несприятливі дні для посіву, посадки й пересадки.

Фото: unsplash.com

Чи потрібно обрізати листя?

Якщо листя здорове, це робити необов'язково. Адже для того, щоб за осінній період рослина могла нормально підготуватися до зими, її листя має залишатися на ній до появи перших снігів. Весною, коли полуниця почне прокидатися, її стан та подальший врожай буде залежати від наявності листя.

Також важливо розуміти, що коріння отримує живлення за рахунок осінніх листочків і навесні ягідний кущ почне прокидатися ще за кілька тижнів до того, як почне з'являтися нове листя.

Виходить, що у випадку коли листя не пошкоджене шкідниками і немає хвороб, обрізати його не потрібно.

Читайте на тему: Не поспішайте викидати цвілий хліб: як зробити з нього корисне добриво.

Чи потрібно вкривати полуницю на зиму?

Ця рослина є зимостійкою і витримує зниження температури до -25°. Виходячи із вказаних фактів, можна дійти, висновку, що ця рослина не потребує укривання у зимовий період.

Фото: unsplash.com

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень  

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня