Лайм

Болгарський пиріг з яблуками називають "сухим" - його готують без замішування тіста

У рецепті - тільки сухі компоненти та терті яблука

Найпростішим пирогом до чаю традиційно вважається яблучна шарлотка, але є рецепти, які можуть її замінити. Великою популярністю у світі користується "сухий" болгарський пиріг, який також називають насипним або "три склянки". Він ніжний, соковитий, приголомшливо пахне і готується без замішування тіста. theLime підібрав рецепт легкої і доступної випічки, з якою впорається навіть кулінар-початківець.

Інгредієнти: 140 г борошна, 140 г цукру, 160 г манної крупи, 2 ч. ложки розпушувача тіста, 1 пачка ванільного цукру (16 г), 1,5 кг яблук, 100 г олії.

Читайте також: Пиріг галета став хітом серед господарок: як приготувати його з яблуками.

Фото: Getty Images

Приготування:

У мисці манку з'єднуємо з цукром та борошном, додаємо ванільний цукор і розпушувач тіста. Ретельно перемішуємо, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися.

Отриману суміш сухих компонентів пирога пересипаємо в чотири ємності, розділивши на рівні частини.

Яблука чистимо від шкірки, видаляємо насіння, натираємо на великій тертці. Додаємо чайну ложку кориці та перемішуємо начинку пирога. Отриману масу слід розділити порівну на три частини.

Читайте також: "Невидимка" – французький яблучний пиріг, що став хітом в інтернеті: як його зробити.

Форму для запікання застеляємо пергаментом і змащуємо вершковим маслом. Потім починаємо рівномірно накладати та розподіляти компоненти пирога в наступному порядку:

  • 1 шар - суха суміш із борошном;
  • 2 шар - натерті яблука (приминаємо ложкою);
  • 3 шар – суха суміш;
  • 4 шар – яблука;
  • 5 шар – суха суміш;
  • 6 шар – яблука;
  • 7 шар (верхній) – суха суміш.

Зверху затираємо насипний пиріг яблучний вершковим маслом і рівномірно його розподіляємо по поверхні.

Болгарський пиріг із яблуками ставлять у холодну духовку. Увімкніть її на 150 градусів і випікайте близько години. Так масло і яблучний сік просочать усі шари пирога, він отримає ніжний вершковий смак та рум'яну скоринку.

Дізнайтесь також, як зробити пишний яблучний пиріг за рецептом Лілії Ребрик.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні