Найпростішим пирогом до чаю традиційно вважається яблучна шарлотка, але є рецепти, які можуть її замінити. Великою популярністю у світі користується "сухий" болгарський пиріг, який також називають насипним або "три склянки". Він ніжний, соковитий, приголомшливо пахне і готується без замішування тіста. theLime підібрав рецепт легкої і доступної випічки, з якою впорається навіть кулінар-початківець.
Інгредієнти: 140 г борошна, 140 г цукру, 160 г манної крупи, 2 ч. ложки розпушувача тіста, 1 пачка ванільного цукру (16 г), 1,5 кг яблук, 100 г олії.
Читайте також: Пиріг галета став хітом серед господарок: як приготувати його з яблуками.
Приготування:
У мисці манку з'єднуємо з цукром та борошном, додаємо ванільний цукор і розпушувач тіста. Ретельно перемішуємо, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися.
Отриману суміш сухих компонентів пирога пересипаємо в чотири ємності, розділивши на рівні частини.
Яблука чистимо від шкірки, видаляємо насіння, натираємо на великій тертці. Додаємо чайну ложку кориці та перемішуємо начинку пирога. Отриману масу слід розділити порівну на три частини.
Читайте також: "Невидимка" – французький яблучний пиріг, що став хітом в інтернеті: як його зробити.
Форму для запікання застеляємо пергаментом і змащуємо вершковим маслом. Потім починаємо рівномірно накладати та розподіляти компоненти пирога в наступному порядку:
- 1 шар - суха суміш із борошном;
- 2 шар - натерті яблука (приминаємо ложкою);
- 3 шар – суха суміш;
- 4 шар – яблука;
- 5 шар – суха суміш;
- 6 шар – яблука;
- 7 шар (верхній) – суха суміш.
Зверху затираємо насипний пиріг яблучний вершковим маслом і рівномірно його розподіляємо по поверхні.
Болгарський пиріг із яблуками ставлять у холодну духовку. Увімкніть її на 150 градусів і випікайте близько години. Так масло і яблучний сік просочать усі шари пирога, він отримає ніжний вершковий смак та рум'яну скоринку.
Дізнайтесь також, як зробити пишний яблучний пиріг за рецептом Лілії Ребрик.