Лайм

Помідори на зиму без стерилізації: швидкий рецепт у солодкому маринаді

Зробити таку заготовку простіше простого

Серпень у багатьох господинь – це сезон консервації. А для деяких приготування заготовок на зиму є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже зробили густу томатну пасту або борщову заправку з квасолею, цього разу приготуйте мариновані помідори. theLime ділиться простим рецептом у солодкому маринаді.

Читайте також: Будуть готові за 3 години: найшвидший рецепт маринованих помідорів.

Фото: instagram.com/raya_mykh

Інгредієнти на 3 банки по 1 л: томати (2 кг), листя вишні, листя смородини, петрушка, гвоздика (3 шт.), перець чорний горошком (15 шт.), лавровий лист (3 шт.), цибуля (2 шт.).

Інгредієнти для маринаду: цукор (375 г), сіль (1 ст. л.), оцет (100-120 мл).

Приготування:

Помідори ретельно промиваємо у проточній воді.

Листя вишні та смородини, а також петрушку споліскуємо, потім викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники.

Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо на половинки.

На дно чистих банок викладаємо листя смородини та вишні, лавровий лист, кілька гілочок петрушки, гвоздику, половинку цибулини та штук п'ять перців горошком.

Читайте також: Тільки помідори, сіль та цукор: рецепт найпростішого томатного соку на зиму.

Слідом щільним шаром розкладаємо в банки помідори. Потім заливаємо окропом, накриваємо кришками і залишаємо в такому вигляді на 15 хвилин.

Через зазначений проміжок часу зливаємо з томатів воду в каструлю і будемо готувати маринад. Додаємо сюди ж цукор та сіль, ретельно перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися. Доводимо до кипіння та вливаємо оцет.

Готовим маринадом заливаємо помідори у банках і закочуємо кришками. Перевертаємо їх догори дном до повного остигання. Потім прибираємо в темне прохолодне місце до зими.

Цікаві новини для вас:

  1. Кисло-солодкий соус до м'яса з аличі: як приготувати на зиму ткемалі.
  2. Смачна консервація на зиму: як закрити квасолю в соусі сацебелі.
  3. Суп-пюре, котлети та намазка для бутербродів: страви з кабачків, які ви ще не готували.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні