Лайм

Класичний манник - найпростіший пиріг до чаю: як приготувати його на кефірі

Зробіть смачний десерт до чаю

Далеко не вся випічка з першого разу піддається кулінарам. Є рецепти, які вимагають певного досвіду та часу, наприклад, шоколадний Празький торт або класичний Наполеон. Але не завжди є час та бажання довго стояти біля плити. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт манника, з яким впорається навіть початківець на кухні.

Інгредієнти: манна крупа (200 г), борошно (80 г), кефір (250 мл), цукр (200 г), яйце (1 шт.), вершкове масло (100 г), сіль (0,3 ч. л.), сода (0,5 ч. л.), цукрова пудра для оздоблення.

Читайте також: Сметанник – простий торт з кремом із доступних інгредієнтів: як його приготувати.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Заздалегідь виставляємо з холодильника вершкове масло, щоб воно встигло підтанути за кімнатної температури. Просіюємо борошно через сито. У мисці змішуємо просіяне борошно, цукор, манку, сіль і соду.

Якщо ви не встигли виставити масло заздалегідь - розтопіть його на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Додаємо до сухих інгредієнтів яйце, кефір та розм'якшене вершкове масло. Збиваємо віночком - має вийти рідке тісто як на оладки. До речі, манник можна урізноманітнити маком, родзинками, курагою або іншими сухофруктами.

Форму для випікання змащуємо олією та виливаємо в неї тісто. Залишаємо його на 15 хвилин - щоб манка набрякла. Розігріваємо духовку до 180 °С. Ставимо пиріг у розігріту духовку на 25-30 хвилин.

Читайте також: Походження назви печива "Марія" здивує багатьох: до чого тут Російська імперія.

Перевіряємо готовність за допомогою дерев'яної зубочистки – якщо вона залишається сухою після того, як прокололи пиріг, то він готовий. Готовий пиріг укутуємо холодним вологим рушником, а потім виймаємо із форми.

Подаємо до столу, посипавши цукровою пудрою.

Фото: pinterest.com

Раніше Ольга Сумська поділилася рецептом фірмового сливового пирога, який варто повторити.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу