Лайм

Чим підживити суницю восени, щоб вона щедро родила наступного року

Скористайтесь нескладними рекомендаціями

Про гарний урожай у наступному році варто потурбуватися заздалегідь, саме тому у осінній період досвідчені городники роблять підживлення, обрізання та мульчування. Це стосується як овочевих та фруктових культур, так і квітів. Раніше ми вже розповідали, чим підживлювати квіти восени, а цього разу theLime поділиться, як правильно доглядати за суницею.

Читайте також: Осіння посадка цибулі: досвідчені городники назвали кілька правил.

Фото: unsplash.com

Підживлення

Після закінчення етапу плодоношення суницю потрібно підживити мінеральними або ж органічними елементами. Для цього на грядку можна внести курячий послід та деревний попіл. У якості мінеральних добрив підійдуть суперфосфат чи калійна сіль.

Обрізання кущів

В осінній період, коли показник середньодобової температури дорівнює приблизно 15° C, варто приступати до обрізання вус та листя на рослині. У такий спосіб вдасться позбавитися шкідників, які ховаються у листі, та запобігти появі хвороб.

Також обрізання необхідне для того, аби забезпечити перехід рослини у стан спокою та дати змогу молодому приросту вкоренитися, набратися сили для легкого відновлення вегетативних органів у весняний сезон. Листя можна обрізати за допомогою секатора. Якщо ж ви вирішите скосити суницю, варто простежити за тим, аби не пошкодити точку росту куща, оскільки це призведе до його загибелі.

Після завершення процесу обрізання також можна обробити рослини від хвороб та шкідників, використовуючи призначені для цього рідини.

Мульчування

Щоб суниці добре перезимували, потрібно провести мульчування соломою (шар близько 5 см). Слід пам'ятати, що солома має бути чистою від насіння бур'янів. Також не зайвим буде забезпечити додатковий захист від холодів та морозів, а також від шкідників. Якщо соломи немає, можна замінити її торфом чи компостом.

Читайте на тему: Чи потрібно обривати листя на капусті: як роблять досвідчені городники.

Фото: unsplash.com

Щоб захистити кущі від промерзання, варто накидати на грядку гілки чагарників. За бажанням можна вкутати ділянку на зимовий період в агроволокно: якщо воно тонке, то краще скласти його у два шари.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Захищають свій внутрішній світ: які знаки Зодіаку маскують вразливість за допомогою гумору

Які знаки Зодіаку використовують гумор, щоб не показувати свою вразливість перед іншими - це Близнюки, Стрільці, Водолії

Як виростити пишний і запашний кріп: поради досвідчених господарів

Як правильно підготувати ґрунт перед тим, як сіяти кріп, а також яким добривам віддати перевагу, щоб отримати добрий урожай

Смачний салат нашвидкуруч із доступних інгредієнтів: як його приготувати

Як у домашніх умовах приготувати на Великдень салат з картоплею, оселедцем та консервованим горошком за рецептом Ектора Хіменес-Браво