Приготувати яблучний оцет в домашніх умовах доволі легко, варто лише вибрати рецепт, який вам підходить, і можна переходити до справи. Далі theLime поділиться інструкцією з приготування цього компоненту з додаванням меду, а також розповість про його корисні властивості.
Читайте також: З меду та сухофруктів. Рецепт вітамінної пасти Амосова на зиму.
Рецепт яблучного оцту з медом
Інгредієнти: яблука солодкі 1 кг, вода 1 л, мед 100 г.
Приготування: яблука миємо та натираємо їх на середній терці разом зі шкіркою, у якій містяться корисні бактерії, необхідні для процесу бродіння. Також фрукти можна подрібнити за допомогою м'ясорубки чи блендера.
В окрему ємність наливаємо 1 л теплої води, додаємо туди мед і все перемішуємо. Потрібно, щоб мед повністю розчинився у рідині. Після цього заливаємо нашою сумішшю подрібнені яблука, все ще раз перемішуємо. Зверніть увагу, що фрукти мають майже повністю бути покриті водою - поверхня має зіштовхуватися з повітрям, і це теж необхідно для правильного процесу бродіння.
Після того як всі компоненти ми з'єднали, накриваємо банку марлею та залишаємо оцет настоятися на 3 тижні. Найкраще поставити його десь під рукою, оскільки раз в день суміш потрібно перемішувати.
Після того як 21 день минув, оцет потрібно процідити. Для цього використовуємо глибоку ємність, сито та марлю. Викладаємо нашу суміш туди та проціджуємо, добре витискаючи марлю. Після цього готовий сік розливаємо у баночки та даємо йому ще 2 тижні настоятись.
Готовий яблучний оцет можна використовувати для приготування консервації чи заправки салатів. А найголовніше - у ньому не міститься ніяких хімічних компонентів, а тільки природні та корисні.
Порада: для приготування яблучного оцту не використовуйте алюмінієвий та пластиковий посуд, а лише скляний чи емальований.
Читайте на тему: Які спеції потрібні для моркви по-корейськи: найпростіший рецепт салату.
Детальніше про користь цього продукту розповіла дієтолог Оксана Скиталінська. У програмі "Сніданок з 1+1" фахівець пояснила, чи варто вважати оцет дивом медицини, і у чому ж заключаються його позитивні властивості.
"Існує багато міфів на рахунок того, що яблучний оцет має буквально чудодійні властивості, і в це легко повірити, дійшовши висновку, що цей продукт - справжнє диво медицини. Але це не зовсім так. За умови правильного використання оцет дійсно може бути дуже корисним для нашого організму", - говорить експертка.
У чому ж користь яблучного оцту?
- захищає організм від передчасного старіння;
- захищає від атеросклерозу;
- нормалізує рівень цукру в крові;
- допомагає у схудненні;
- допомагає у лікуванні горла, коли воно болить;
- сприяє правильному засвоєнню їжі.
"Для полоскання горла нам знадобиться пропорція 1 чайна ложка яблучного оцту на 1 склянку води. - пояснює Скиталінська. - А для того, щоб приготувати смачний маринад, знадобиться 1 столова ложка оцту на 1 склянку води".
- Дізнайтесь, як закрити натуральний яблучний сік в домашніх умовах: простий рецепт на зиму.
Цікаві новини для вас:
- Найсмачніший соус до м'яса: як приготувати на зиму сацебелі з томатів і слив.
- Як зробити кетчуп у домашніх умовах: класичний рецепт з яблуками.
- Пиріг галета став хітом серед господинь: як приготувати простий пиріг з яблуками.
Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.