Лайм

Які багаторічники слід пересадити в горщики восени, щоб вони не загинули від холоду

Дізнайтесь важливі нюанси

В осінній період багато рослин завершують вегетацію, проте продовжують витрачати багато енергії та корисних мікроелементів. Тому про те, щоб вони добре перезимували, слід потурбуватися зазделегідь. Ми вже розповідали про правильне підживлення та обрізання квітів, а цього разу поділимося, які з них є теплолюбними і потребують пересадки до горщика на зиму. Пояснюється це тим, що деякі види рослин за своєю природою є багаторічниками, проте вирощуються як однорічники. Про які саме сорти йдеться, читайте далі на сторінці.

Читайте також: Чим підживити суницю восени, щоб вона щедро родила наступного року.

Фото: unsplash.com

Гацанія

Це низькорослий багаторічник, який має зелене листя зверху і сріблясто-сіре знизу; має великі яскраві квітки. Рослину рекомендується пересаджувати у горщик з максимальною обережністю, щоб не пошкодити коріння.

Цинерарія приморська

Ця рослина має скромні квітки і дуже красиве різьблене сріблясте листя. При вирощуванні з насіння її ріст буде повільним. У зимовий період цинерарія приморська може перезимувати у відкритому ґрунті й дати навесні нові паростки, однак у такому разі старе листя доведеться видалити. Краще за все на холодний сезон переселити її до горщика, аби вона збереглася в ідеальному стані.

Петунія

Це багаторічна рослина, яка розмножується живцями. У жовтні її слід викопати, обрізати довгі стебла, пересадити до горщика і поставити у прохолодне місце. У лютому квітку зазвичай переставляють на підвіконня, відновлюють регулярні поливи і підживлюють. Молоді пагони петунії з 2-3 парами листя зрізають із "п’яткою" і пересаджують у горщик з родючою землею і шаром піску на поверхні.

Сурфінія

Ця квітка є гібридом петунії із двометровими стеблами та суцільно усипаними численними квітками різних кольорів. Вона, так само як і петунія, піддається живцюванню та любить зимувати у помірному теплому середовищі.

Читайте на тему: Коли найкращий час для посадки малини: поради досвідчених дачників.

Еуріопс (жовта ромашка, маргаритка)

Це багаторічна квітка, яка росте в ширину. Її кущ у осінній період розділяють та кожну частину садять до окремого горщика, після чого ставлять на підвіконня, де багато світла, і тоді рослина продовжує цвісти. Після завершення етапу цвітіння слід прибрати довгі пагони, а навесні пересадити еуріопс до ґрунту.

Феліція (блакитна, фіолетова ромашка)

Ця квітка здатна витримувати легкі приморозки, любить сонячне, злегка тінисте місце та добре росте в ширину. Проте восени її все ж краще пересадити до горщика та поставити на підвіконня.

Фото: unsplash.com

Остеоспермум

Це невисокі кущі, які вкриті суцвіттями з різним забарвленням. Для рослинни характерне рясне цвітіння, вона добре переносить приморозки, проте також буде почувати себе відмінно і у закритому просторі.

Пеларгонія, фуксія, гібридні бальзаміни, бегонія, катарантус

Ці квіти розмножуються живцями та в більшості випадків вирощуються або в кімнаті, або на балконі. Напередодні осінніх приморозків їх пересаджують до окремих горщиків та переносять на підвіконня - задля того, аби зберегти в хорошому стані до весни.

Читайте на нашому сайті: Токсичні для людей і тварин: які рослини слід з обережністю тримати вдома.

Крім того, осіння пересадка в горщики також дає змогу зберегти від морозу і продовжити вегетацію деяких однорічників для подальшого живцювання. А саме:

Геліотроп

Навесні цю рослину можна живцювати від маточника, що перезимував у будинку.

Куфея

Квітка має рясні квітки-трубочки, що безперервно цвітуть з червня до настання перших приморозків. Рослина розмножується живцями.

Однорічні жоржини

Цвітуть так само чудово, рясно і довго, як і багаторічні — їхні визрілі бульби також викопують і зберігають до весни.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього

Що приготувати зі шпинату: рецепт поживного салату, який смакує з хрусткими тостами

Як у домашніх умовах приготувати салат зі шпинатом, свіжим огірком та вареними яйцями, який можна подати на тостовому хлібі на сніданок

Їм завжди не щастить: які знаки Зодіаку притягують до себе невдачі і проблеми

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які притягують невдачі - Овен, Скорпіон, Козеріг, Риби, Стрілець