Лайм

Рецепт апетитного салату на зиму: як приготувати мариновані баклажани з грибами і перцем

Зробіть смачну заготівлю

Сезон консервації ось-ось підійде до кінця, тому якщо ви не встигли запастися смачними заготовками на зиму, саме час виправити ситуацію. І якщо ви вже робили швидкий салат Десятка або баклажани в аджиці, цього разу замаринуйте баклажани з грибами і солодким перцем. theLime підібрав простий рецепт.

Читайте також: Простий рецепт баклажанів на зиму: цю консервацію готують без стерилізації.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти для 6 банок по 0,5 л: баклажани (2 кг), печериці (500 г), морква (2 шт.), томатний сік (1 л), часник (9 зубчиків), корінь хрону (25 г), мелений чорний перець (1 ч. л.), солодкий червоний перець (500 г), сіль (3 ст. л.), цукор (400 г), соняшникова олія (100 г), оцет (75 г).

Приготування:

Баклажани промиваємо у проточній воді, очищаємо від шкірки, нарізаємо великими кубиками.

Викладаємо у великий посуд. Солодкий перець теж споліскуємо, вирізаємо насіннєву коробку, нарізаємо великими кубиками та відправляємо до баклажанів. Туди ж додаємо по-корейськи натерту моркву та крупно нарізані печериці.

Часник очищаємо від лушпиння, подрібнюємо його і корінь хрону, які нам знадобляться потім.

У широкий посуд виливаємо томатний сік, олію, додаємо цукор, сіль і мелений чорний перець. Ретельно перемішуємо.

Читайте також: Маринований перець з медом – улюблений рецепт консервації на зиму: як його приготувати.

Додаємо в томатний сік нарізані овочі та ретельно перемішуємо. Даємо закипіти та варимо приблизно 30 хвилин на повільному вогні. Потім додаємо оцет, корінь хрону та часник.

Перемішуємо та проварюємо ще 5 хвилин.

Тим часом стерилізуємо банки та кришки. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці, на пару або в мікрохвильовій печі. Якщо вони невеликі (до 0,5 л), це можна зробити в мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність, чекаємо приблизно 3-5 хвилин. Кришки обдаємо окропом або проварюємо в окропі близько 2-3 хвилин.

Розкладаємо баклажани з грибами та солодким перцем у гарячі стерилізовані банки. Закручуємо герметично кришками і перевертаємо догори дном до повного охолодження заготовки.

Цікаві новини для вас:

  1. Таку консервацію куштували не всі: як закрити на зиму мариновані кавуни в банках.
  2. Салат на зиму, який ще довго не набридне: рецепт пікантного перцю по-корейськи.
  3. Бешамель – найпопулярніший білий соус до макаронів та лазаньї: як його приготувати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні