Лайм

Рецепт апетитного салату на зиму: як приготувати мариновані баклажани з грибами і перцем

Зробіть смачну заготівлю

Сезон консервації ось-ось підійде до кінця, тому якщо ви не встигли запастися смачними заготовками на зиму, саме час виправити ситуацію. І якщо ви вже робили швидкий салат Десятка або баклажани в аджиці, цього разу замаринуйте баклажани з грибами і солодким перцем. theLime підібрав простий рецепт.

Читайте також: Простий рецепт баклажанів на зиму: цю консервацію готують без стерилізації.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти для 6 банок по 0,5 л: баклажани (2 кг), печериці (500 г), морква (2 шт.), томатний сік (1 л), часник (9 зубчиків), корінь хрону (25 г), мелений чорний перець (1 ч. л.), солодкий червоний перець (500 г), сіль (3 ст. л.), цукор (400 г), соняшникова олія (100 г), оцет (75 г).

Приготування:

Баклажани промиваємо у проточній воді, очищаємо від шкірки, нарізаємо великими кубиками.

Викладаємо у великий посуд. Солодкий перець теж споліскуємо, вирізаємо насіннєву коробку, нарізаємо великими кубиками та відправляємо до баклажанів. Туди ж додаємо по-корейськи натерту моркву та крупно нарізані печериці.

Часник очищаємо від лушпиння, подрібнюємо його і корінь хрону, які нам знадобляться потім.

У широкий посуд виливаємо томатний сік, олію, додаємо цукор, сіль і мелений чорний перець. Ретельно перемішуємо.

Читайте також: Маринований перець з медом – улюблений рецепт консервації на зиму: як його приготувати.

Додаємо в томатний сік нарізані овочі та ретельно перемішуємо. Даємо закипіти та варимо приблизно 30 хвилин на повільному вогні. Потім додаємо оцет, корінь хрону та часник.

Перемішуємо та проварюємо ще 5 хвилин.

Тим часом стерилізуємо банки та кришки. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці, на пару або в мікрохвильовій печі. Якщо вони невеликі (до 0,5 л), це можна зробити в мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність, чекаємо приблизно 3-5 хвилин. Кришки обдаємо окропом або проварюємо в окропі близько 2-3 хвилин.

Розкладаємо баклажани з грибами та солодким перцем у гарячі стерилізовані банки. Закручуємо герметично кришками і перевертаємо догори дном до повного охолодження заготовки.

Цікаві новини для вас:

  1. Таку консервацію куштували не всі: як закрити на зиму мариновані кавуни в банках.
  2. Салат на зиму, який ще довго не набридне: рецепт пікантного перцю по-корейськи.
  3. Бешамель – найпопулярніший білий соус до макаронів та лазаньї: як його приготувати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати