Для деяких господинь приготування заготовок та консервації є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже робили кабачки як ананаси на зиму, цього разу поекспериментуйте з кавуном. theLime підготував простий рецепт.
Читайте також: Як вибрати солодкий та стиглий кавун: 6 ознак, на які варто звернути увагу.
Інгредієнти на банку 3 л: м'якоть кавуна (1 шт.), сіль (50 г), цукор (100 г), оцет (100 г).
Приготування:
Банки для консервації заздалегідь промиваємо та витираємо насухо.
Стиглий кавун розрізаємо на шматочки і обрізаємо зелену шкірку. Викладаємо скибочки у трилітрову банку – так, щоб між ними залишався вільний простір.
Кип'ятимо воду в каструлі чи чайнику. Заливаємо кавуни в банках окропом, накриваємо кришкою і залишаємо у такому вигляді на 10-15 хвилин.
Читайте також: Як консервувати на зиму смачні персики у сиропі: рецепт з медом.
Потім зливаємо воду з банок і додаємо до кавунів цукор, сіль та оцет. Знову заливаємо окропом, герметично закручуємо кришками, перевертаємо догори дном. Укутуємо до повного остигання теплим пледом або ковдрою.
- Читайте також на theLime, як приготувати на зиму кабачки як шашлики.
Цікаві новини для вас:
- Маринований перець з медом – улюблений рецепт консервації на зиму: як його приготувати.
- Простий салат з буряка на зиму знадобиться для борщу і гарнірів: як його приготувати.
- Заготовка на зиму, яка нікого не залишить голодним: рецепт овочевого салату з рисом.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.