Лайм

Таку консервацію куштували не всі: як закрити на зиму мариновані кавуни в банках

Поекспериментуйте на дозвіллі

Для деяких господинь приготування заготовок та консервації є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже робили кабачки як ананаси на зиму, цього разу поекспериментуйте з кавуном. theLime підготував простий рецепт.

Читайте також: Як вибрати солодкий та стиглий кавун: 6 ознак, на які варто звернути увагу.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти на банку 3 л: м'якоть кавуна (1 шт.), сіль (50 г), цукор (100 г), оцет (100 г).

Приготування:

Банки для консервації заздалегідь промиваємо та витираємо насухо.

Стиглий кавун розрізаємо на шматочки і обрізаємо зелену шкірку. Викладаємо скибочки у трилітрову банку – так, щоб між ними залишався вільний простір.

Кип'ятимо воду в каструлі чи чайнику. Заливаємо кавуни в банках окропом, накриваємо кришкою і залишаємо у такому вигляді на 10-15 хвилин.

Читайте також: Як консервувати на зиму смачні персики у сиропі: рецепт з медом.

Потім зливаємо воду з банок і додаємо до кавунів цукор, сіль та оцет. Знову заливаємо окропом, герметично закручуємо кришками, перевертаємо догори дном. Укутуємо до повного остигання теплим пледом або ковдрою.

Цікаві новини для вас:

  1. Маринований перець з медом – улюблений рецепт консервації на зиму: як його приготувати.
  2. Простий салат з буряка на зиму знадобиться для борщу і гарнірів: як його приготувати.
  3. Заготовка на зиму, яка нікого не залишить голодним: рецепт овочевого салату з рисом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні