На календарі – кінець серпня, і в самому розпалі сезон баклажанів, коли потрібно встигнути не тільки насолодитися цими овочами, а й подумати про заготовки на зиму. Якщо ви вже встигли побалувати близьких закускою з баклажанів або запеченими в духовці, саме час закрити кілька банок салату. theLime підібрав простий рецепт консервації, яка за смаком нагадує гриби.
Читайте також: Чому гірчать баклажани і як прибрати з них неприємний присмак: допоможе не тільки сіль.
Інгредієнти: баклажани (750 г), цибуля (250 г), майонез (100 г), сіль (0,5 ст. л.), грибна приправа (12,5 г), рослинна олія (50 мл), вода.
Приготування:
Цибулю промиваємо в проточній воді, очищаємо від лушпиння, дрібно нарізаємо ножем. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній цибулю.
Баклажани споліскуємо, відрізаємо хвостики, нарізаємо середніми шматочками.
Нарізані баклажани перекладаємо у велику каструлю, заливаємо водою, додаємо сіль і ставимо на плиту. Варимо баклажани з моменту закипання води 2 хвилини, потім відкидаємо їх на друшляк, щоб стекла вода.
Читайте також: Класична консервація на зиму: як приготувати Тещин язик з баклажанів.
Коли баклажани трохи охолонуть, віджимаємо їх руками і обсмажуємо на сильному вогні, наливши в сковороду олію. Потім з'єднуємо у великій мисці обсмажені баклажани та цибулю.
Додаємо майонез та грибну приправу, ретельно перемішуємо закуску. За бажанням можна досолити.
Заздалегідь підготуємо банки та кришки для консервації: їх потрібно промити та простерилізувати. Викладаємо салат із баклажанів у чисті та сухі банки.
Стерилізуємо заготовку: на дно широкої каструлі викладаємо тканину або кухонний рушник, ставимо банки із салатом. Наливаємо теплу воду по плічка і доводимо її до кипіння. Після цього стерилізуємо 15-20 хвилин.
Потім акуратно дістаємо банки та закочуємо їх кришками. Перевертаємо банки догори дном і укутуємо до повного остигання. Зберігати такий салат можна в льоху або в холодильнику.
- Раніше ми розповіли, як закрити смачну овочеву ікру із баклажанів.
- Читайте також на theLime простий рецепт баклажанів з кетчупом на зиму.
Цікаві новини для вас:
- Солодкі та соковиті помідори половинками – найкращий рецепт консервації на зиму.
- Рецепт ікри із запечених баклажанів став хітом 2023 року: чим він цікавий.
- Як приготувати аджику: рецепти консервації на зиму, які обожнюють за смак та простоту.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.